Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otřesné detaily: Primáš cimbálky Marek se rozloučil s postiženým bratrem a podřízl ho, matku předtím ubodal

Autor: dce - 
24. května 2017
10:56

Nadějného primáše z Jihlavy čeká již brzy soud za loňskou vraždu své matky a postiženého bratra. Marek (25) svou rodinu vyvraždil obzvláště brutálním způsobem, a tak, ačkoliv se k činu přiznal, bude trest pravděpodobně srovnatelně tvrdý.

Policie původně pracovala s verzí vražda a sebevražda. V jednom z jihlavských bytů loni v říjnu totiž našli mrtvého postiženého muže (†28) a jeho matku (†53). Později se přiklonili k loupežné vraždě. Když ale vyšla najevo pravda, byli všichni v šoku - dvojici zabil nadějný primáš Marek (25), ženin syn.

Mladík za svou rodinou přijel pozdě v noci, matku měl podle Deníku ubodat přibližně 15 ranami nožem. Poté přišel do pokoje svého postiženého bratra a dlouze s ním rozmlouval. Nebo spíše na něj mluvil, loučil se s ním. Pak ho jednou ranou podřízl.

Marek z bytu odnesl sto třicet tisíc korun a vrátil se do Brna, kde studoval. Když se vrátil po několika dnech, zburcoval policii kvůli nálezu těl. Počítal s tím, že verze o vraždících zlodějích mu projde. Nakonec se ale sám doznal.

„Obviněný je obžalován ze zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného s rozmyslem, na více osobách, zvlášť surovým i trýznivým způsobem a na svědkovi. Jedním z motivů je i to, že si chtěl opatřit majetkový prospěch,“ uvedl státní zástupce Jiří Morava. Případ bude soud projednávat koncem července, už druhý den se očekává rozsudek.

Obhájce nadějného muzikanta tvrdí, že mladík svého činu velice lituje a začíná se smiřovat s vysokým trestem - hrozí mu až dvacet let ve vězení či dokonce doživotí. Podle Deníku tvrdí, že své příbuzné nadevše miloval, ale za jeho činem stály osobní vyhrocené vztahy mezi ním a matkou. Ta mu měla vyčítat veškeré životní prohry.

To již před časem potvrdili i Markovi přátelé. Hovořili i o dlouhodobém týrání ze strany matky. Psychický nátlak a stres na něj podle všeho dolehly a on reagoval nejhorším možným způsobem. „Ač to zní opravdu hrozně, myslím, že tím, co udělal, se mu v tom okamžiku asi hodně ulevilo. Jsem si ale také jistý, že toho hned začal litovat. On je citlivá povaha a bude ho to tížit do konce života,“ prohlásil podle iDnes.cz jeden z jeho kamarádů.

„Můj klient byl do té doby naprosto bezproblémový člověk. To, co spáchal, byl naprostý a ojedinělý exces, k němuž se odhodlal, protože byl pod dlouhodobým psychickým tlakem své matky, což by měli potvrdit i svědci,“ uvedl obhájce Aleš Čáp z Jihlavy.

Podívejte se na video k nedávné vraždě na Kladensku:

fido2 ( 5. dubna 2023 14:31 )

Proč neodešel, na podnájem by si určitě vydělal, ne?

marta-karta ( 24. května 2017 20:46 )

Pokud dobře vím od spolužáků Marka, byl to normální kluk, ale neskutečně týraný a ponižovaný ze strany matky. Ta veškerou péči celý život věnovala jen svému postiženému synovi, pro Marka neměla nikdy dobré slovo, naopak. Byl pod nesmírným tlakem celý život, to by nikdo nevydržel. Ty peníze vzal proto, že chtěl, aby to vypadalo jako loupežná vražda, protože si uvědomil následky svého hrozného činu. Na nic je nepotřeboval. Obhajoba by měla přihlédnout k jeho dlouhodobému celoživotnímu duševnímu týrání ze strany matky. Myslím, že celá Jihlava stojí za ním. Bohužel, život to těm dvěma nevrátí. Neznám nikoho, kdo by toto utrpení a týrání tolik let snášel. Pak mu prostě ruply nervy, totálně. Nikdy není chyba jen na jedné straně.

mazd ( 24. května 2017 18:56 )

V pětadvaceti letech byl závislý na matce?

marlen52 ( 24. května 2017 15:28 )

a Havel zrušil trest smrti to udělal pěknou kravinu a oni po něm pojmenujou ještě letiště. obnovit trest smrti proč živit tolika roků takového vyvrhela

dandova ( 24. května 2017 14:32 )

Prostě to je takovej citlivej andílek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání