„Následující týden bude horký - postupně budeme potřebovat i deštníky. Vyskytovat se budou také bouřky,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová. A jak to bude v Praze vypadat v jednotlivých dnech?

V pondělí bude jasno až polojasno, odpoledne se mohou místy objevit přeháňky a bouřky. Noční teploty klesnou na 14 až 12 °C, přes den očekáváme 29 až 31 °C.

Úterý bude obdobné. Předpokládá se polojasno, od západu přibude oblačnosti s občasným deštěm a bouřkami. Noční teploty 15 až 13 °C, tropický den přinese teploty mezi 30 až 32 °C.

Ve středu má být oblačno až polojasno s občasným deštěm a bouřkami. Přes noc bude tepleji, očekáváme teploty 17 až 15 °C. Denní teploty oproti předchozím dnům klesnou na 24 až 26 °C.

Na čtvrtek odborníci hlásí polojasno až oblačno s občasným deštěm a bouřkami. Přes noc bude 14 až 12 °C, během dne 24 až 26 °C.

Poslední den pracovního týdne očekáváme oblačno až polojasno, ojediněle se objeví déšť nebo bouřky. Noční teploty 15 až 13 °C, denní maxima se nepřehoupnou přes 26 °C.

Víkend začne obdobně. V sobotu bude polojasno až oblačno, občas přijdou přeháňky a bouřky. Během noci se teploty budou pohybovat mezi 14 až 12 °C, přes den bude příjemně letních 24 až 27 °C.

V neděli má být prakticky stejně: předpokládáme polojasno až oblačno, občas přeháňky a bouřky. Noční teploty 14 až 12 °C, denní teploty 27 až 29 °C.

Podívejte se na zajímavosti, které se týkají počasí v souvislosti s létáním:

Video
Video se připravuje ...

Počasí a létání: Jak vznikají turbulence a jak často udeří do letadla blesk Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený