Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Útočník vystřílel tři domy v USA: Osm mrtvých. Zemřel i zástupce šerifa

Cory Godbolt, který zřejmě zastřelil osm lidí v Mississippi v USA.
Cory Godbolt, který zřejmě zastřelil osm lidí v Mississippi v USA.  (Autor: reprofoto The Clarion-Ledger)
Autor: mah - 
28. května 2017
16:00

Neznámý útočník v sobotu v noci útočil ve městě Brookhaven v americkém státě Mississippi. Zanechal za sebou osm obětí včetně zástupce šerifa. Policie střelce už zadržela. O události informovala v neděli agentura AP.

Mluvčí mississippského Úřadu pro vyšetřování oznámil, že útočník střílel v průběhu sobotní noci ve třech domech ve venkovské části okresu Lincoln. Incident se odehrál ve městě Brookhaven asi 109 kilometrů od mississippského hlavního města Jackson.

Útočníkem je podle místních médií  Cory Godbolt. Jména mrtvého policisty, ani jeho obětí zatím nejsou známá.

Policie podle AP útočníka zadržela, zatím ho ale neobvinila. Podle policejního mluvčího je zatím brzy na to, aby se začalo spekulovat o motivech. Na místě zatím stále probíhá vyšetřování.

Bezprostředně po zatčení ale s podezřelým zvládli promluvit reportéři z místního deníku The Clarion-Ledger. Těm řekl, že si po svém činu nezaslouží žít. Zároveň dodal, že neměl v plánu nechat se chytit živý.

Godbolt dále řekl, že se zastavil u své ženy a její rodiny. Prý si chtěl odvést jejich děti, když někdo zavolal policii. To podle něj stálo život policistu, který dorazil na místo jako první.

K případu se vyjádřil i guvernér státu Mississippi Phil Bryant. Ten požádal obyvatele státu, aby se modlili za oběti neštěstí. Zároveň vyzdvihl statečnost policistů. „Každý den se muži a ženy, kteří nosí uniformu, obětují, aby ochránili a sloužili svým komunitám. Příliš často přicházíme o ty nejlepší z nás. Děkuji všem policistům, kteří zasahovali, za jejich tvrdou práci,“ řekl guvernér.

venxa ( 28. května 2017 18:44 )

Ty blbce to udelal Nigger s dlouhym kriminalnim recordem.

Zobrazit celou diskusi