Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Střelba v Orlandu na Floridě: Šest mrtvých v místním podniku

Autor: nka, mah, ČTK - 
5. června 2017
15:35

Šest mrtvých včetně útočníka si podle médií vyžádala střelba v průmyslové oblasti floridského Orlanda. Policie oznámila, že situace je nyní stabilizovaná. Policie uvedla, že čin nijak nesouvisí s terorismem. Útočníkem byl bývalý zaměstnanec firmy.

Ke střelbě došlo ve společnosti Fiamma v průmyslové zóně na severovýchodě města. Odkud byl 45letý útočník propuštěn v dubnu tohoto roku. Muž se v podniku objevil s pistolí a nožem v 8:00 místního času (14:00 SELČ).

Podle policie podezřelý již v minulosti spáchal několik přestupků. V roce 2014 měl dokonce zbít jednoho ze svých kolegů.

Střelec zabil pět osob, čtyři muže a jednu ženu. Čtyři oběti skonaly na místě. Poté zbraň obrátil proti sobě. Dalších sedm lidí, kteří byli v podniku útok přežilo.

Shelley Adamsová společnosti ABC NEWS řekla, že v jí v době útoku zatelefonovala sestra, která ve společnosti pracuje. Pověděla jí, že je v práci a že když vyšla z toalety uviděla někoho ležet na zemi. „Šéf je mrtvý,“ opakovala stále dokola.

Policejní jednotky se shromáždily na parkovišti před místními sklady, okolní ulice byly uzavřeny. Policejní mluvčí potvrdil, že veřejnosti nehrozí nebezpečí.

Je tomu téměř rok, co se Orlando stalo dějištěm nejhoršího teroristického útoku ve Spojených státech od 11. září 2001. Střelec tady v nočním klubu zabil 49 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi