Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Guru Jára se oženil ve vězení! Vzal si o 13 let mladší Japonku

Autor: Dušan Spáčil - 
7. června 2017
11:12

Kontroverzní Guru Jára (46), vlastním jménem Jaroslav Dobeš, se letos v únoru na Filipínách oženil. Vzal si Japonku Yoko (33). Muž je v Česku stíhán za znásilnění několika členek jeho sekty, Guru Jára hovořil v této souvislosti o tom, že ženy odháčkovával.

A jak se dvojice seznámila? To prozradila Blesku Dobešova přítelkyně Bára Plášková (42). „Yoko před sedmi lety na dálku požádala o astrofocus, horoskop převedený do formy koláže, jaký Jára občas vytváří pro své příznivce. Přijela za ním na Filipíny a stala se studentkou školy astrologie a léčitelství, kterou tady Guru vedl. Poté odjela domů. Když se však dozvěděla, že se Járu pokusili unést z detence, okamžitě sedla na letadlo, přijela za ním a už zůstala po jeho boku,“ říká Bára.

Obřad za mřížemi

Dobeš je zadržován v manilské detenční věznici už přes dva roky, důvodem není žaloba u českého soudu, ale fakt, že nemá pas. I svatba proto musela proběhnout přímo v detenci, tedy v táboře za ostnatými dráty. Oddávajícím byl kněz filipínské církve. Hostů se sešlo asi pětadvacet, z Brazílie, Anglie, Filipín a také z Čech. „Hlavní dva svědci byli z Čech a Japonska, svatba se konala před kanceláří velitele tábora,“ říká Plášková.

Pizza a koblihy

Svatební tabule byla skromná. Tři druhy pizzy z fastfoodového řetězce, koblihy s polevou z pekárny a místní bihon, rýžové nudle, které se na oslavách jedí kvůli dlouhověkosti. Neservíroval se žádný alkohol, ten se v detenci nesmí konzumovat. Podle Járy byla oslava nicméně krásná. Fotografa dělal na svatbě jeden bachař, ten měl totiž jediný povolení mít fotoaparát.

Nevěsta se těší, ale... 

Představa dlouhého společného manželství může mít ale kvůli Dobešovu odháčkovávání jeden podstatný háček. Nevěsta Yoko se prý sice vyznala, že „... láska nad vším zvítězí. Všechno, co jsem s manželem prožila, je unikátní. I naše svatba ve vazbě byla nesmírně intenzivní záležitost. Moc se těším na další dobrodružství, které mi manžel do života přinese“. Ono dobrodružství ale kromě pobytu ve filipínské věznici spočívá i v hrozbě dlouhého trestu basy v Česku.

Guru Jára je obžalován z toho, že své žačky »odháčkovával«, tedy že je pomocí krátké soulože zbavoval závislosti na předchozích partnerech. Za to vyfasoval v roce 2014 deset let vězení, jeho pomocnice Plášková 9,5 roku. Oba byli stíháni jako uprchlí. Vrchní soud v Olomouci ale trest zrušil a případ vrátil...

Připomeňte si svatbu Pippy Midleton ve videu: 

Video  Svatba Pippy Middleton: Podívejte se, jak to vypadalo na královské veselce!  - Reuters
Video se připravuje ...

Marty999 ( 10. ledna 2018 22:47 )

Sleduji tento případ okrajově, postupně si vytvářím vlastní obrázek. Nově jsem objevila www.gurujaranagolgote.cz, kauza popsaná z druhé strany. Celkem zajímavé...

sores ( 7. června 2017 14:42 )

No podle mně jsou oba psychicky narušený a ti co mu naletí také!!! Jsou to velmi nekvalitní lidé, léčí si své mindráky na ostatních kteří k nim ve své slabosti vzhlíží.

xxxx678 ( 7. června 2017 11:51 )

Nechci se zastávat "Járy", ale ty "odháčkované" dámy byly úplně - blbé!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání