Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Strážník z České Lípy pomáhal topícímu se teleti, útočila na něj přitom kráva, mládě nepřežilo

Autor: dce - 
21. června 2017
11:28

Smutně dopadl pokus o záchranu topícího se telete v České Lípě. Strážníka, který mládě tahal na břeh, několikrát napadla kráva a záchranu svého potomka tak zcela zmařila. Tele se nakonec utopilo.

Drama si zažil v pondělí v podvečer strážník městské policie v České Lípě Aleš Myška. Právě on přijel k nahlášenému topícímu se teleti v řece Ploučnici. Neváhal a ihned pro zvíře skočil do vody, aby mu pomohl na břeh. Matka telete to ovšem pochopila jako možné nebezpečí a tele začala bránit.

"Vytáhl tele na břeh, ale odtud mládě shodila kráva zpět do vody. Strážník třikrát vytáhl tele na břeh, ale to se ihned ocitlo znovu ve vodě. Bojoval tak s časem, vodou a bahnem. Pokusil se vytáhnout tele na opačný břeh, ale když kráva viděla, že tele odnáší, skočila do vody za nimi," uvedla mluvčí městské policie Eva Vlastníková.

Tele už znovu strážník vytáhnout nedokázal, bahnité dno řeky ubíralo sil i jemu. Na pomoc krávě, která v korytě uvízla také, se nakonec vydali hasiči ve speciálních oblecích. Kráva se nakonec dostala v jiném místě z řeky ven sama.

"Když skončila záchrana obou zvířat, ukázalo se, že břeh řeky tvoří zároveň i okraj pastviny. Přestože se tam pohybují krávy, býci a koně, není tam žádný ohradník nebo plot, který by zabránil zvířatům vlézt do řečiště. Přitom Ploučnice je oblíbenou cestou vodáků," popsala mluvčí.

"Majitel zvířat také uvedl, že tele se narodilo zřejmě tentýž den, kdy se utopilo, přímo na pastvině. 'Tele bylo vysílené a hlavně nevíme, jak dlouho bylo ve vodě, než jsme přivolaly pomoc,' uvedly dívky - svědkyně," dodala Vlastníková.

Podívejte se na video odchytu uprchlého velblouda:

Video  S uprchlým velbloudem se brněnští strážníci ještě nesetkali. Zvíře se nudilo na svatbě, tak se vydalo na procházku  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání