Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pohřeb zastřeleného Tomáše (†17): Nejdůležitější ženy jeho života se podpíraly navzájem

Autor: bop - 
24. června 2017
08:59

Když Tomáš (†17) nasedl ke kamarádovi do auta, jistě ho ani nenapadlo, že to bude to poslední, co v životě udělá. Při policejní honičce ho nedopatřením zasáhla kulka, která mu prostřelila plíci. Nevinný středoškolák po sobě zanechal spoustu truchlících blízkých, kteří mu přišli vzdát hold během posledního rozloučení. Tři ženy, které chlapce vychovávaly a nejvíc se o něj staraly – jeho matka, teta a babička –, se nad rakví musely vzájemně podpírat…

Zběsilá honička mezi policií a autem plným mladých lidí začala kvůli prkotině. Řidič Michal (19) totiž řídil i přes zákaz řízení a bál se problémů, a tak hlídce ze všech sil ujížděl. Policie ale vystřelila varovný výstřel a tragédie byla na světě. Ve čtvrtek se pozůstalí sešli na pohřbu zesnulého chlapce, aby se s ním naposledy rozloučili.

V čele smuteční sešlosti byly tři ženy, které ztrátou mladého muže utrpěly nejvíc. Jeho matka, teta a babička, které ho vychovávaly a staraly se o něj. Na pohřbu sloužily jedna druhé jako opora… Nešťastná matka se loučila se synem v otevřené rakvi. Chladnými ale tragédie nenechala ani Tomášovy spolužáky a známé. Během posledního rozloučení nezůstalo jedno oko suché.

„Tomáš nám bude ve školní lavici velmi chybět,“ prohlásil na pohřbu učitel a jeho žáci se rozplakali. Pár slov pronesl i starosta obce, který poukázal na obzvlášť tragické a nepochopitelné okolnosti chlapcovy smrti. „Tomáš nezahynul při nehodě, ani při havárii. Bohužel jeho život ukončila kulka z pistole. Budeme si ho navždy pamatovat jako veselého a usměvavého mladíka,“ řekl.

„Byl vždy veselý a usměvavý. Velmi slušný, pokorný,“ vzpomínala jedna z truchlících žen pro slovenský časopis Pluska.sk. „Je to obrovská tragédie. Úplně zbytečně vyhasl mladý život nevinného člověka,“ dodala s pláčem. Pohřeb se konal v obci Malá Lhota u Nové Bani na Slovensku. 

Matka mrtvého chlapce vůbec nechápe, co a proč se stalo. Podle ní honila policie auto se středoškoláky, jako by to byli nějací vrazi. Jednat se podle ní dalo i jinak…

Ivanka50 ( 25. června 2017 13:16 )

Dnešní mládež si myslí, ře si mohou dovolit vše a že je na ně každý krátký. No, pak to, bohužel, někdy skončí i takhle. To je ta dnešní demokracie - dělej si, co chceš........

Monikay ( 24. června 2017 14:22 )

Vybral si rizikového kamaráda

kobozka ( 24. června 2017 13:29 )

Přesně tak . Kdyby se něco takového stalo, tak chytráci tady budou psát, že policie je k ničemu. Smutný je, že to neodnesl ten blbeček co řídil!!!

kobozka ( 24. června 2017 13:22 )

První věta asi dost drsná, to asi dost dobře nemůžeme posoudit, jinak naprostý souhlas!!!

ellenic ( 24. června 2017 12:47 )

Je to tragédie, to nikdo nezpochybňuje, ale kdyby ten pitomej kluk , co seděl za volantem zastavil po výzvě Policie, tak k tomu vůbec nemuselo dojít.Co kdyby to napálil třeba do skupinky lidí a zůstalo by tam ležet několik mrtvých, to by byla velká tragédie. Něčemu takovému se snažila Policie zabránit. Bylo to nešťastná náhoda , že kulka chlapce trefila, ale dávat vinu jednoznačně Policii není v pořádku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání