Tragické následky má dopravní nehoda, která se stala mezi Spáleným Poříčím a obcí Struhaře na jižním Plzeňsku. Vyboural se tady vůz Toyota Carina se čtyřmi cizinci. Podle informací Blesk.cz se dva muži z auta vydali směrem k Poříčí pro pomoc, jeden zůstal s mrtvým, pak se také vydal pro pomoc.

„Volal svému známému, který hovoří česky, a ten nehodu oznámil,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová. Na místo ihned vyrazili záchranáři. „Měli jsme nahlášené zranění nohy u muže. Cestou jsme ale našli zraněného ležícího v příkopu u silnice. Na pomoc muži s poraněnou nohou byla tedy vyslána jiná výjezdová skupina z jiné výjezdové základny,“ popsal mluvčí záchranářů Martin Brejcha. Ležící muž se vracel z grilovačky a ustlal si u silnice.

Mezi tím našli policisté i dvojici, která se vydala pro pomoc. Celá osádka auta tak byla pohromadě. „Muž nezjištěné totožnosti na následky zranění na místě zemřel a tři cizinci byli převezeni se zraněními do nemocnice v Plzni,“ řekla Ladmanová.

Jak přesně se nehoda odehrála, teď šetří policisté. Přizvali si i soudního znalce z oboru dopravy.  

V nemocnici skončil i muž (26), který boural u Nýřan na severním Plzeňsku. Při nehodě z auta vypadl a lidé ho našli částečně zaklíněného pod osobním vozem Škoda Felicia. Ihned mu poskytli pomoc. „Na místo vyjeli policisté, hasiči i zdravotníci a poškozený byl vyproštěn.  Poté byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni a byl u něho vyžádán odběr krve,“ dodala Ladmanová.

Se zraněným cestoval v autě i jeho pes, vyvázl s pořádným leknutím, ale zraněný nebyl. Na místě si ho převzala ošetřovatelka z plzeňského útulku a ještě v noci jej předala rodině zraněného muže.

VIDEO: Minulý víkend srazilo v Plzni auto dva chlapce (†7 a †12), v nemocnici zemřeli.