Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trump „sejmul“ CNN. Ve videu to novinářům nandal jako wrestlingový zápasník

Autor: pet - 
3. července 2017
11:38

Donald Trump je všeobecně známý svými postoji k čemukoliv. Jedním z nich je i jeho nesnášenlivost k určitým médiím. Na twitterovém účtu zveřejnil video, ve kterém zápasí s protivníkem. Muže, který má ve videu místo hlavy logo CNN, prezident vítězně „sejmul“ k zemi. Po zveřejnění videa se strhla lavina reakcí, odborníkům se jeho veřejné projevy nelíbí. Tvrdí, že podněcují k útokům na novináře. Informoval o tom deník The Washington Post. 

Podle Bruce Browna, šéfa Výboru reportérů za svobodu tisku, je video naprosto nepřijatelné. Degraduje celý prezidentský úřad a hlavně podněcuje k fyzickým útokům na novináře obecně. Na videu, které simuluje wrestlingový zápas, skáče prezident Trump na reportéra CNN. Hrdinně ho dorazí na zemi a pyšně odkráčí. Reportér má v době útoku místo hlavy logo stanice CNN, které se po svalení na zem změní na FNN (Fraud News) – falešné zprávy.

Televizní stanice CNN na svou odpověď nenechala dlouho čekat. „Smutný den, když prezident Spojených států vyzývá k násilí na novinářích. Místo, aby se připravoval na svou cestu za moře, na svou první schůzku s Vladimirem Putinem… tráví čas dětinským chováním, které je hluboko pod úrovní jeho úřadu.“

Trump má právo na odpověď

Trump se však k videu již více nevyjádřil. Celou situaci za něj okomentoval jeho poradce pro vnitřní bezpečnost Tom Bossert. Prezident je prý veřejně na kabelových televizích svým způsobem bit, takže má právo odpovědět. Podle poradce je video naprosto normální a k žádnému násilí rozhodně nevyzývá.

Trump se však později ke svým výrokům, které zveřejnil na Twitteru a byl za ně pranýřován, vyjádřil dost podivným komentářem. „Mé používání sociálních médií není prezidentské – je prezidentské v moderní době.“

Důvodem, proč prezident „vyjel“ po CNN, byl fakt, že televize stáhla článek o jeho poradci. Ten totiž nebyl ničím podložený a kvůli němu museli odejít tři novináři.Jsem mimořádně potěšen, že se ukázalo, jaké je zpravodajství CNN, falešná novinařina, která patří do popelnice,“ dodal Trump.

Útoky a výroky prezidenta Spojených států však nebyly mířeny jen proti stanici CNN. Nedávno se prezident „pustil“ i do moderátorské dvojice stanice MSNBC, Miky Brzezinské a Joea Scarborougha. O nich se nedávno vyjádřil, že „šílený Joe Scarborough a Mika, blbá jako tágo, nejsou špatní lidé. Jen jejich málo sledovaný pořad ovládají jejich šéfové z NBC“.

Moderátorka Mika mu však ležela v žaludku déle. Před pár dny prezident napsal, že při jejich setkání ošklivě krvácela z faceliftu. Trump se k médiím ohradil i v sobotu, kdy hlásal, že se nenechá ovlivnit falešnými médii, která se ho snaží umlčet.

papo ( 3. července 2017 12:27 )

 Dobrý Doníku,škoda že se tam nenachomejtly z ČT!

Zobrazit celou diskusi