Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na hranicích s Ukrajinou to byla síla, svěřila se Emília Vášáryová

Video se připravuje ...
VIDEO: youtube
23. července 2017 | 06:00

Slovenská herečka Emília Vášáryová (75) je oblíbená nejen mezi slovenskými filmaři, ale také v Čechách, a teď zabloudila dokonce i na hranice s Ukrajinou. Film Čára, který přijde na začátku srpna do kin, se totiž natáčel právě tam a herečka přiznala, že to byl opravdu silný zážitek.

„Těch silných momentů bylo několik. Velmi mě okouzlily příroda v tomto kraji a místa, kde jsme natáčeli. Jedním z nich byl velký krásný dům obklopený obrovskou zahradou, která byla plná ovocných stromů. Já osobně miluji zahrady, takže mi na tomto místě bylo velmi příjemně, ochutnala jsem ovoce přímo ze stromů a musím říci, že takové dobré švestky jsem nejedla už léta. Opravdu to byl pro mě jeden krásný zážitek,“ podělila se o své zážitky Emília Vášáryová.

Film Čára je o boji pašeráckých gangů na hranicích mezi Slovenskem a Ukrajinou a o životních peripetiích jejich členů. Emília hraje ženu, která se všemožně snaží udělat to nejlepší pro svou rodinu a balancuje na tenké linii mezi tím, co je správné, a tím, co už je přes čáru. Film byl uveden na festivalu v Karlových Varech. Režie se ujal Peter Bebjak, který mimo jiné režíroval krimiseriály Případy 1. oddělení nebo Mordparta.