Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kanaďanka hledala prsten 13 let: »Našla« jí ho mrkev

Autor: ČTK ljš - 
18. srpna 2017
06:41

Dávno ukončené pátrání jisté kanadské důchodkyně po cenné rodinné památce vzalo nečekaný obrat díky mrkvi. Diamantový prsten ztracený před 13 lety jí pomohla objevit zelenina, kterou pěstovala na své zahradě. Jeden z kusů, který vytáhla ze země její snacha, měl šperk navlečený přímo na svém kořeni.

Čtyřiaosmdesátiletá Mary Gramsová podle stanice CBC ztratila zásnubní prsten v roce 2004, když se na její farmě oslavovala rodinná svatba. Styděla se za to prý natolik, že se svěřila pouze svému synovi. Když prsten po dlouhém hledání nikde neobjevila, koupila si lacinější náhražku, aby na ztrátu nikdo nepřišel. 

Poté se odstěhovala do městského bytu a v nalezení prstenu přestala doufat. Když však na farmě nedávno její snacha sklízela mrkve, zůstala překvapeně hledět na ozdobu jedné z nich. Mrkev vrostla přímo do prstenu, který se z neznámého důvodu ocitl pod zemí.

Zatímco zeleninu poněkud škrtil, důchodkyně po jeho opětovném objevení pocítila velkou úlevu. „Pokud půjdu ven nebo něco takového, tak si jej dám na bezpečné místo,“ řekla žena, která zásnubní prsten dostala v roce 1951, rok před svatbou.

Jediné, co ji prý dnes mrzí, je, že o jeho ztrátě neřekla manželovi, který zemřel před pěti lety.

Kanadská mrkev není první „pátrací“ zeleninou svého druhu. Již v roce 2011 psala média o Švédce, která objevila snubní prsten na mrkvi. Postrádala jej ještě o tři roky déle než Kanaďanka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi