Při smutečním obřadu, kdy se Heidi a rodina loučily s Ivo Pavlíkem (†84), začala zpěvaččina příbuzná Renata Figurová (37) žádat přítomné o pomoc v boji o výhradní péči svého dítěte. Jeho otcem je Heidin synovec. „Manžel nás opustil a odstěhoval se k jiné ženě. Bojuji o to, abych měla syna ve své výhradní péči. Jenže Heidi Janků ovlivňuje soudy a zapojuje své politické přátele,“ tvrdila Figurová. Přinesla si s sebou složku dokumentů a fotografie, které vnucovala přítomným smutečním hostům včetně například Karla Vágnera (75).

Ohavnost

Zpěvaččina příbuzná dokonce neváhala Heidi obvinit z toho, že zapříčinila Pavlíkovu smrt. Prý stál na straně Figurové a rodinnou situací i Heidiným přístupem se trápil. „Je to ohavnost. Ta paní se nezastaví před ničím. Ivoš ji neměl rád, protože naší rodině nadělala spoustu zla. Nechápu, jak si tohle vůbec může dovolit říkat,“ sdělila Blesku šokovaná zpěvačka, kterou situace trápí už několik měsíců.

Fotogalerie: Pohřeb manžela Heidi Janků Ivo Pavlíka (†84)
129 fotografií

Policie v akci

Heidin synovec má podle informací Blesku soudem stanovené termíny, kdy může svého syna vídat – jednou za čtrnáct dní na několik hodin. „Už skoro čtyři měsíce ho ale neviděl. Jeho matka, když si ho přijde vyzvednout, neotevírá dveře. A tak jejímu zatím stále ještě manželovi nezbývá než pokaždé na policii podat trestní oznámení kvůli maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Blesku jeden z příbuzných.

Podle našich informací mělo další trestní oznámení padnout i tuto sobotu. Oznámení na policii však údajně podává i Figurová. Kromě toho padají i podněty k různým úřadům. A proč v kauze figuruje i Heidi? „Jen pomáhám synovci, který je kvůli dítěti v zoufalé situaci,“ řekla Blesku. Její příbuzní jsou otevřenější: „Snaží se mu být ze všech sil oporou. Proto ho v minulosti doprovázela jako svědek, když si měl převzít dítě.“ Válka je to podle všeho velmi špinavá a nekonečná. Svědčí o tom i fakt, že fascikl dokumentů, kterými Figurová operuje, má už stovky stran z nejrůznějších úřadů.

VIDEO: Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy...

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy... David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
23 fotografií