Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rusové: Zabili jsme 200 bojovníků ISIS. Nálet zničil i jejich zbraně

Rusové při náletech zabili 200 bojovníků ISIS (ilustrační foto).
Rusové při náletech zabili 200 bojovníků ISIS (ilustrační foto).  (Autor: Reuters)
Autor: bru/ČTK - 
21. srpna 2017
08:47

Ruské letectvo zabilo přes 200 bojovníků teroristické organizace Islámský stát (ISIS), kteří byli na cestě k východosyrskému městu Dajr az-Zaur, jež leží ve stejnojmenné provincii. S odkazem na ruské tiskové agentury a ministerstvo obrany o tom dnes informovala agentura Reuters.

Bojovníci ISIS se soustředí v okolí Dajr az-Zauru od chvíle, co je syrské vládní síly podporované ruským letectvem vytlačily z jižní části provincie Rakka a západního území provincie Homs.

Při náletech na ISIS byly prý rovněž zničeny jejich zbraně. Kdy se operace uskutečnila, však ruské ministerstvo obrany neuvedlo.

ISIS přišel o své postavení v Iráku a ztrácí pozice také v Sýrii. Po vytlačení z provincie Halab bojuje o udržení v Rakce a ztrácí postavení také v Homsu. Rusko, které je spojencem syrské vlády, již dříve uvedlo, že se IS mobilizuje, aby udržel východní provincii Dajr az-Zaur. Teprve prohra IS v této provincii bude podle Moskvy skutečnou porážkou IS.

Nezadat ( 21. srpna 2017 10:52 )

To je toho,spojenecké letectvo v čele s USA jsou jiní a skromní frajeři.zabili už tisíce žen a dětí i s kočárky a vůbec se tím ti skromní hoši nechlubí jako vychloubační rusáci když tam zabijí pár stovek teroristů.

Zobrazit celou diskusi