Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie zastřelila Maročana, který v Barceloně zabil 13 lidí. Byl opásán výbušninami

Autor: ČTK - 
21. srpna 2017
18:45

Katalánská policie zastřelila v pondělí v podvečer nedaleko Barcelony pachatele čtvrtečního útoku z Barcelony Maročana Younese Abouyaaqouba. Policie to oznámila na svém twitteru a potvrdila tak předchozí zprávy španělské televize RTVE a listu La Vanguardia. Útočník byl zastřelen nedaleko Barcelony u městečka Subirats a měl na sobě falešný pás s výbušninou.

 

Policejní akci v městečku Subirats, které je vzdáleno asi hodinu autem na západ od Barcelony, spustil telefonát místní obyvatelky. Katalánská policie uvedla, že dostala avízo na podezřelou osobu v Subirats, která měla na sobě věc podobnou pásu s výbušninou. Při policejním zásahu byl muž zastřelen. Podle listu El País křičel „Alláhu akbar“ (Bůh je veliký).

Policie použila robota, aby zjistila, zda pás, který měl muž na těle obsahuje výbušninu, či je jen atrapou. Také pět teroristů, které policie zastřelila v noci ze čtvrtka na pátek ve městě Cambrils, mělo na sobě pásy, které připomínaly pásy s výbušninou. Posléze se ukázalo, že šlo o napodobeniny, stejně jako v pondělí v Subirats.

Dvaadvacetiletý Younes Abouyaaqoub minulý čtvrtek najížděl dodávkou do lidí na barcelonské třídě La Rambla. Přitom zabil 13 lidí a přes sto jich zranil; devět zraněných je stále v kritickém stavu. Při útěku z Barcelony abú Jakúb zavraždil muže, s jehož autem ujel policejní hlídce. Vůz i s mrtvým majitelem nechal v Sant Just Desvern u Barcelony.

Drastické záběry z Barcelony: Na zemi leží zranění i mrtví lidé:

Video  Drastické záběry z Barcelony: Na zemi leží zranění i mrtví lidé  - https://twitter.com/LauraLoomer/status/898214133581172738
Video se připravuje ...

va45 ( 22. srpna 2017 13:38 )

Nic jiného si nezasloužil než smrt.

pjotri ( 22. srpna 2017 01:09 )

To je prece sumak. Dobrej muslim je jen mrtvej muslim. Uvidis, ze se zase bude "chodit na turka". I tito teroristi pry byli hodni a nenapadni. A v tom je to nebezpeci, ze te jednou ten muslimskej ksindl, kteryho sem dotahne Horacek, az bude prezidentem, co by tvuj soused podrizne jak husu.

villon ( 21. srpna 2017 23:01 )

 A co ten muslim z Turku? Mlčení? Skandinávská polytická korektnost? Jinak policajti co ve Španělsku vodpráskli všecky ty muslimy zasloužej nejvyšší vyznamenání EU.

alfasamec ( 21. srpna 2017 22:50 )

Aneb jak řekl náš pan prezident: Ne každý muslim je terorista, ale všichni teroristé jsou muslimové... Co tomu říkáte pane Horáčku?

alfasamec ( 21. srpna 2017 22:46 )

Co tomu říkáte pane Horáčku?

Zobrazit celou diskusi