Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Srdceryvný příběh: Mária (†32) obětovala život, aby její dcerka mohla žít

Autor: lm - 
9. září 2017
14:46

Obětovala vlastní život, aby zachránila svou nenarozenou dcerku. Příběh statečné paní Márie (†32) ze Slovenska, která před pár dny podlehla zákeřné chorobě, vhání slzy do očí.

Manželka řeckokatolického kněze Mária Sabolová (†32) zjistila loni v březnu, že má rakovinu. "V třetím měsíci těhotenství diagnostikovali manželce onkologické onemocnění. Po týdnu jí kardiolog potvrdil, že to, co tlačí na plíce, srdce a tepny, je nádor. Mária se začala dusit, museli jí podávat kyslík. Lékaři doporučili ukončení těhotenství a následnou léčbu," popsal její manžel, kněz Ján Sabol slovenskému serveru Čas.sk, který o případu informoval.

Statečná maminka se tehdy ale rozhodla, že drastickou léčbu v těhotenství nepodstoupí a raději zachrání své nenarozené děťátko. Ošetřující lékař jí podal lék, který měl nádor zmenšit. Nejspíš díky tomu Mária loni v prosinci porodila zdravou dcerku Moniku. I když hned po porodu k léčení nastoupila a vše vypadlo nadějně, boj o život bohužel nakonec prohrála. Stalo se tak měsíc před 33. narozeninami.

Po statečné mamince zůstala čtyřčlenná rodina. "Manželku jsem potkal na setkání mládeže v Bystré v létě před 14 lety. První rande jsme měli na mariánském poutním místě v Klokočově. Po dvou letech manželství jsme se stali rodiči nejstarší dcerky Marienky. O dva roky později se nám narodil i synek Janík," zavzpomínal kněz Ján na milovanou manželku, s níž se v úterý přišly rozloučit stovky lidí. Mára totiž nebyla jen milující matka, ale pomáhala i manželovi na farnosti a učila děti na gymnáziu v Kremnici a tamní Speciální základní škole.

aaa3 ( 16. září 2017 16:41 )

grekokatolicky knazi sa mozu regulerne zenit. v cechach je napriklad znamim grekokatolickym knazom Max Kašparů a tiez je zenaty

hahapch ( 10. září 2017 01:06 )

chudák mladá žena odnesla to že tolik pracovala a rodila děti faráři který nesmí mít podle víry manželku ani děti a oddávat se celým svým tělem Bohu, ted je potrestaný že hřešil, ale chudáci děti ty to odnesou nejvíc přišly o mámu a její péči, lásku to on jim nikdy nedá

monpetitloup ( 9. září 2017 17:52 )

Srdceryvné mi připadá především to, že ji její manžel nechal kromě péče o tři malé děti pracovat v zaměstnání a navíc ještě pomáhat na farnosti! S jejím zdravím to pravděpodobně nemohlo dopadnout jinak, než že se podlomilo.

Zobrazit celou diskusi