Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Recenze: Objevte vesmír, jak ho neznáte! Vychází průvodce s dechberoucími snímky

Hvězdy: Úplný obrazový průvodce vesmírem
Hvězdy: Úplný obrazový průvodce vesmírem  (Autor: Euromedia Group/UNIVERSUM)
Autor: lm - 
22. září 2017
17:07

Podívali jste se někdy na oblohu a přemýšleli, co nás obklopuje? Vesmír je tajemný a plný dechberoucích a zajímavých míst, o kterých jste nejspíš neměli ani tušení. Pokud se o vesmíru chcete dozvědět více, sáhněte po nové knize Hvězdy: Úplný obrazový průvodce vesmírem.

Kniha Hvězdy vás zavede na nejpůsobivější a nejzajímavější místa vesmíru a zároveň jednoduše vysvětlí vše, co jste o něm chtěli vědět. Její největší předností jsou zejména působivé velkoformátové barevné snímky a trojrozměrné ilustrace, které byly vytvořeny speciálně pro toto dílo a díky nimž si lze vše lépe představit.

První sekce se věnuje vzniku vesmíru a jeho jednotlivých součástí. Dozvíte se například, co jsou to hvězdy a jaké jsou jejich zvláštnosti, proč nevíme, co je uvnitř černé díry a jak vypadá naše Mléčná dráha. Prostřední sekce se pak věnuje jednotlivým souhvězdím, která můžete spatřit z povrchu Země. Samozřejmostí jsou hvězdné mapy a základní údaje o jednotlivých souhvězdích včetně jejich reálných vesmírných podob. Poslední část knihy se pak věnuje tomu, co je nám nejblíže – sluneční soustavě.

Ačkoliv se kniha nezabývá kosmologií nijak do hloubky, rozhodně není určena jen pro děti. Jde o velmi krásně zpracované dílo, které by nemělo chybět v knihovně žádného fanouška astronomie. Úchvatný grafický obsah vás nejspíš napoprvé svede k prolistování, i samotná četba je ale poutavá a zajímavá a zabaví vás na mnoho zimních večerů.


Kolektiv autorů

Hvězdy: Úplný obrazový průvodce vesmírem

nakladatel Euromedia Group, a. s. , v edici UNIVERSUM, 2017

256 stran

Hodnocení: 90 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi