Když Hugh Hefner přišel v roce 1953 s Playboyem na trh, sám netušil, co způsobí. Původně mel v plánu jen jedno číslo, jehož tahákem byly nahé snímky tehdy nepříliš známé blonďaté herečky Marilyn Monroe, ale 50 000 prodaných výtisků jeho plány zásadně změnilo. „Sex je trefa do černého,“ psal v dopise investorům a ti mu dali za pravdu. A tak vzniklo Hefnerovo impérium.

Svoji odhalenou krásu ukázala v Playboy v průběhu let řada slavných osobností: Bond-girl Ursula Andress (1965), herečka Kim Basinger (1983), zpěvačka Madonna (1985), modelka Cindy Crawford (1988), herečka Pamela Anderson (1990), zpěvačka Samantha Fox (1996) nebo německá krasobruslařka Katarina Witt (1998). V březnu 1964 se na obálce objevila i česká herečka Olga Schoberová, kterou si údajně pro focení vybral sám Hefner. Následovala ji v srpnu 1987 modelka Pavlína Pořízková.

Hefner byl známý svými bujarými večírky plnými krásných žen. V posledních letech ho ale trápily zdravotní potíže a stáhl se do ústraní. Ve středu ve svém sídle Playboy Mansion v Los Angeles vydechl naposledy. Bylo mu 91 let. Smutná zpráva zarmoutila celý svět, zejména pak celebrity, které měly tu čest s ním pracovat.

„Sbohem, pane Hefnere. Jsem tím, kým jsem, díky Vám. Naučil jste mě vše podstatné o svobodě a úctě. Mimo mou rodinu jste byl nejdůležitějším člověkem v mém životě. Dal jste mi můj život... Lidé mi pořád říkají, že jsem byla Vaše oblíbenkyně.... Jsem naprosto v šoku. Ale byl jste už starý a strašně Vás bolela záda. Naposledy, když jsem Vás viděla, jste používal chodítko. Ani jste mě nechtěl vidět. Už jste neslyšel. V kapse jste měl kus papíru, který jste mi ukázal – s mým jménem Pamela v srdíčku. Hroutím se z toho,“ pláče Pamela v příspěvku na Instagramu.

Goodbye #Hef Mr Hefner I have so many thoughts, I have no brain n right now to edit I am me because of you You taught me everything important about freedom and respect. Outside of my family You were the most important person in my life. You gave me my life... People tell me all the time That I was your favorite... I'm in such deep shock. But you were old, your back hurt you so much. Last time I saw you You were using a walker. You didn't want me to see. You couldn't hear. You had a piece of paper in your pocket you showed me - with my name Pamela with a heart around it. Now, I'm falling apart. This feeling is so crazy. It's raining in Paris now. I'm by the window. Everything anyone loves about me is because you understood me. Accepted me and encouraged me to be myself. Love like no one else. Live recklessly With unfiltered abandon. You said the magazine was about a girl like me. That I embody the spirit you fantasized about. I was the one. You said. I can hear you say - Be brave. There are no rules. Live your life I'm proud of you. There are no mistakes. And with men - Enjoy ... (Your wonderful laugh) You have the world by the tail You are a good girl And you are so loved - You are not crazy. You are wild and free Stay strong, Stay vulnerable. ... "It's movie time" You loved my boys ... You were always, always there for us. With your love Your crazy wisdom. I will miss your everything. Thank you for making the world a better place. A freeer and sexier place. You were a gentleman charming, elegant, chivalrous And so much fun. Goodbye Hef ... Your Pamela 💋

Příspěvek sdílený The Pamela Anderson Foundation (@pamelaanderson),Zář 27, 2017 v 11:35 PDT

A není zdaleka jediná. „Jsem tak vděčná, že jsem měla příležitost fotit pro Playboy s Hefem. Děkuji, že jste si mě vybral a přivedl mě do magického světa Playboye. Nemůžu přestat plakat a neumím si představit, kolik dalších zajíčků pro vás pláče," přidala se modelka Carmen Electra.

 

A smutní i dědička Paris Hilton. „Byl legendou, inovátorem, géniem a jediným svého druhu se srdcem ze zlata. Užili jsme si spolu tolik srandy a úžasných věcí. Budeš mi velmi chybět. Odpočívej v pokoji, kamaráde,“ uvedla Paris. A spolu s ní truchlí i její kamarádka Kim Kardashian. „Odpočívej v pokoji, legendární Hughu Hefnere! Jsem velmi poctěna, že jsem byla součástí Playboy týmu. Budeš nám vše moc chybět. Mám tě moc ráda,“ napsala na sociální síti.

 

 

Fotogalerie
25 fotografií