Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jiří se přiznal k vraždě Dominika (†19): Zůstane ale bez trestu!

Autor: Jana Ulrichová, ljš - 
9. října 2017
13:18

Vražda Dominika B. (+19), k níž došlo letos o Velikonocích ve Varnsdorfu, zůstane zřejmě nepotrestána. Jiří N. (20), který jej bodl tak, že na místě vykrvácel, byl podle znalců nepříčený. Státní zástupkyně proto jeho stíhání zastavila.

Podle znalců se u mladíka, který zabíjel, rozvíjí schizofrenie. Místo vazby, kam ho hned po vraždě poslal děčínský soud, ho proto zřejmě čeká pouze ústavní léčba.

Otec zavražděného chlapce se s tím nechce smířit. "Za plánovanou vraždu vězení, ne nemocnici," napsal na sociální síti. Podle něj se totiž u mladíka projevovaly vražedné sklony už před činem a mluvil o tom, že někoho zabije.

Chlapce prý navíc napadl před svědky už jednou krátce před vraždou. "Je to víc jak pět měsíců, co jsme tě, synáčku můj milovaný, navždy ztratili zákeřnou rukou vraha, který tvou smrt dle svědků plánoval. Byl jsi tak hodný, bezbranný, jak jsem tě vychoval, nikdy by jsi neublížil, proto jsi se nebránil na dopravním hřišti, když tě ta zrůda fackovala a držela ti nůž pod krkem, že tě zabije před svědky již dvě hodiny před činem," píše chlapcův otec na Facebooku.

S nepotrestáním synova vraha se nehodlá smířit a proti rozhodnutí státní zástupkyně si podal stížnost. "Tou se teď bude zabývat vrchní státní zastupitelství. Rozhodnutí o zastavení stíhání tak ještě není pravomocné," potvrdila Blesku státní zástupkyně Lenka Letáčková.

Jiří N., kterému hrozilo až 18 let vězení, byl umístěn do psychiatrické léčebny v Horních Beřkovicích.

Samo ( 9. října 2017 17:10 )

V takovém případě by mělo platit právo pozůstalých rozhodnout o životě vraha. Pokud by mu rodiče zavražděného odpustili, tak ať žije a léčí se v ústavu pro choromyslné, pokud ne pak by měli mít právo rozhodnout jaký trest je dostatečný. Z mého pohledu by nebyl dostatečný ani trest smrti. Takový zmetek by zasloužil test na nějakou novou zkoumanou látku, která způsobuje bolesti celého těla a hlava aby zůstala čistá, aby mozek vnímal tu bolest. A každý den opakovaně, až by se i jako nevěřící začal modlit aby mohl zemřít a ne,že ho budou půl roku léčit v ústavu a pak ho jako vyléčeného pustí ven a on při další stresové situaci zase někoho zabije a další státní zástupkyně a soud ho znovu osvobodí kvůli nepříčetnosti. Pak je to skutečně jenom na otci zavražděného, aby vzal právo do svých rukou.

mikimaus321 ( 9. října 2017 15:06 )

To je neustále dokola na prvním místě se řeší jestli je vrah nepříčetný,proč se pohyboval na svobodě?Chce se mi zvracet

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání