Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie má dva měsíce na vystopování vraha: Lucii z Dubiny zabil skoro před 20 lety

Policie má dva měsíce na vystopování vraha: Lucii z Dubiny zabil skoro před 20 lety (ilustrační foto).
Policie má dva měsíce na vystopování vraha: Lucii z Dubiny zabil skoro před 20 lety (ilustrační foto).  (Autor: David Malík)
Autor: dce - 
18. října 2017
18:35

Lucii Vinarskou (†20) našel mezi Krmelínem a Proskovicemi pejskař. Její tělo bylo pohozené v lese u silnice. Do konce promlčecí lhůty zbývají necelé dva měsíce, policie přesto věří, že se jim vraha podaří dopadnout.

Lucka vyrazila 13. prosince 1997 na diskotéku do klubu Sklep v Ostravě-Vítkovicích. Vidělo ji tam spoustu známých, do klubu ale přišla sama bez doprovodu. Z klubu odešla kolem druhé hodiny ráno, zda měla tentokrát společnost, není dodnes jasné.

Její tělo nalezl pejskař před 9. hodinou ranní, zemřela někdy mezi třetí a čtvrtou ráno. Motiv byl pravděpodobně sexuální, Lucii někdo uškrtil. K činu ovšem došlo jinde, než kde bylo nalezeno tělo. Policisté pracovali s několika verzemi - vrahem mohl být někdo, kdo ji potkal už v klubu, mohl si ji ale všimnout až na autobusové zastávce nebo při cestě domů.

„Nové stopy zjištěny nebyly. Policie disponuje stopami zajištěnými v prvopočátku prověřování daného případu, které jsou způsobilé být užity jako důkazy,“ řekla Deníku policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Během vyšetřování policie vyslechla 1100 osob, provedla i odběr DNA vzorků. Bez výsledku. „Jednalo se například o osoby z řad návštěvníků rockových klubů, ale také přátel dívky či rodiny. Dále osoby, které se v inkriminované době pohybovaly v okolí předmětného klubu Sklep či v okolí místa nálezu těla, včetně pracovníků taxislužeb, rozvozců a podobně,“ vysvětlila Holčáková.

Policie je stále optimistická, co se týče výsledku v pátrání po vrahovi mladé Lucie, sama Holčáková Deníku potvrdila, že věří, že bude vrah dopaden.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání