Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Fiala v horkém křesle: Naseká ODS v rozpočtu díru 279 miliard a co její minulost?

Video se připravuje ...
Autor: zst - 
19. října 2017
16:30

Proč tvrdí ODS, že vyjedná trvalou výjimku z přijetí eura, když to není možné? Kdy byl více ve stresu – jako rektor nebo jako politik? A proč chce ODS reformu daní, která bude znamenat obří díru do rozpočtu? Na to všechno musel šéf a lídr ODS Petr Fiala reagovat. Blesk přinesl jako první superdebatu se všemi lídry nejsilnějších politických stran. Ve volebním souboji s podtitulem Bitva o premiéra usedali hosté postupně do „horkého křesla“.

„Nejvíc mě v programu ODS zaujalo to, že vaše daňová reforma představuje výpadek, viděl jsem výpočet, který říká 279 miliard. Taková suma znamená, že nedokážete financovat zdravotnictví, nedokážete udržet výdaje na penze ani na školství. Co s tím budete dělat?“ ptal se Fialy lídr ČSSD Lubomír Zaorálek.

„To jsou nesmyslná čísla, která neodpovídají skutečnosti. Výpadek by byl mnohem menší. Šlo by maximálně o 40 miliard, takže peníze na to máme,“ reagoval Fiala a připomněl, že ODS chce rovnou daň z příjmu 15 % a vypočítanou z hrubé mzdy.

Andrej Babiš (ANO) se zase trefoval do minulosti ODS. „Jak si vysvětlujete, že Vaši předchůdci v podstatě pohřbili nadějnou pravicovou stranu?“ ptal se Fialy. „My jsme za domnělé i skutečné chyby zaplatili, postavili jsme se k nim čelem. Dnes to máme za sebou, poučili jsme se,“ odpověděl někdejší rektor brněnské Masarykovy univerzity.

Video  Superdebata Blesku: 7 hlavních lídrů se grilovalo navzájem.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Petr Fiala ve 140 znacích

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL): Petře, bude Václav Klaus ml. ministrem školství? Nebo czexitu?

Miroslav Kalousek (TOP 09): Petra Fialy si vážím. ODS má srozumitelnou pravicovou politiku. Má však nesrozumitelný a nevyjasněný vztah k EU.

Lubomír Zaorálek (ČSSD): Měl by se více držet faktů a nemůže se tak úplně odříznout od toho, že jeho stranu zakládal Václav Klaus

Andrej Babiš (ANO): Chachar Topol živil Dalíka, slušňáka Nečase ovládala domina, a tak jsme dopředu vystrčili pana profesora. Většina kmotrů jim ale na krajích zůstala.

Vojtěch Filip (KSČM): Petr Fiala je příliš profesor. Chce nás poučovat, ale zůstává politologem, nikoliv politikem.

Jan Farský (STAN): Pan profesor Fiala je sečtělý muž vyhlášený svým akademickým přístupem i řešeními.

Reakce Petra Fialy (ODS): Nebylo to až tak negativní. Já jsem do ODS vstoupil, když byla na dně. Vstoupil jsem do ní vědomě, protože v ČR hájí určité hodnoty, nese v sobě étos listopadu 89. Vedla tuto zemi k prosperitě, EU a NATO, a to je pro mě podstatné. Přišel jsem vrátit politice smysl, vrátit do ní slušnost, kompetenci a odbornost.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

KOMPLETNÍ KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017 NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY SNĚMOVNÍCH VOLEB 2017 NAJDETE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
mirkazam ( 15. prosince 2017 20:08 )

jafratatita....a čím vás tento kňoural překvapil?? Volte si koho chcete,ale do kriminálu patří právě zlodějská ODS...pletete si dojmy s pojmy...

jafratatita ( 20. října 2017 08:35 )

 Fiala me překvapil a budu volit ODS, uz kvůli psychopatum z ANO a jejich vůdci, který patří do kriminálu a ne do voleb!

hejhej ( 19. října 2017 19:48 )

ODS za svého působení ve vládě rozprodala republiku. NEVOLITELNÍ!!!!!

al.bunda ( 19. října 2017 17:43 )

Nikdy jsem tuto pakáž nevolil ale můžeme být rádi že na jeho místě není mladý Klaus,vsadím se že by sahali po 20ti %.Nějak nechápu že se svými názory(rozumnými) kandiduje za ODS,určitě má navíc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa