Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jozefa (†2) zavalila komoda z Ikey: Chlapeček je už osmou obětí nebezpečného nábytku

Autor: rc - 
21. října 2017
11:45

Dvouletý Jozef Dudek zemřel poté, co na něj spadla komoda značky Malm, kterou jeho rodiče zakoupili v Ikee. Stejný kus nábytku byl minulý rok stažen z prodeje a to kvůli tomu, že již zapříčinil smrt tří dětí.

Obrovská tragédie se odehrála v Kalifornii. Malého chlapce rodiče uložili v jeho pokojíčku ke spánku a když ho šel jeho otec zkontrolovat, naskytl mu se mu otřesný pohled. Chlapeček ležel uvězněný pod prádelníkem, který jeho rodiče koupili v oblíbené prodejně nábytku Ikea. Batole se tak stalo osmým dítětem, které zabil kus nábytku zakoupený v této prodejně, a čtvrtým dítětem, které zemřelo poté, co na něj spadl nábytek značky Malm.

Právě 29 milionů kusů tohoto nábytku Ikea minulý rok stáhla z obchodů ve Spojených státech, jelikož zapříčinil smrt tří dětí. „Jozefově smrti se dalo předejít,“ řekl právní zástupce rodiny pro The Inquirer. „To, co dělá tuto smrt ještě víc srdcervoucí, je fakt, že Ikea minulý rok veřejnost špatně obeznámila s tzv. stažením výrobků a nebyla schopná dostat tyto závadné a nestabilní výrobky z dětských pokojíčků,“ řekl a dodal, že rodina plánuje Ikeu zažalovat.

V minulém roce Ikea zaplatila 50 milionů dolarů (1,3 miliardy korun) rodinám tragicky zesnulých dětí, které zemřely mezi lety 2012 až 2014.

VIDEO: Dvouletý klučina zachránil svého brášku zpod spadlé skříně.

Video  Dvouletý klučina zachránil svého brášku zpod spadlé skříně.  - YouTube
Video se připravuje ...

 

 

orcaaa ( 22. října 2017 08:49 )

Takze nábytek je primarne urcen na houpani , zaveseni se na nej, lozeni po nom ??? Tento nazor je na leceni ...

orcaaa ( 22. října 2017 08:38 )

Co je to za blbej název článku ??? Víte kolik Mrtvých mají na svědomí auta - a už je někdo stahoval z prodeje ??? Pokud rodiče nejsou schopni ohlidat sve deti je to JEN a JEN jejich problem !!! Nabytek s tim nema na 100% nic spolecneho.

hejpockej ( 22. října 2017 04:59 )

po nabytku? snad do slepeny krabici se supliky ne? IKEA preci nabytek neprodava, ale pouze jeho napodobeniny.

hejpockej ( 22. října 2017 04:56 )

moje taky lezou po suplikach, a nase komoda se nikdy neprevratila, proc? protoze nekupujeme v IKEA ale mame kvalitni masivni komodu z duboveho dreva

hejpockej ( 22. října 2017 04:53 )

chytry rodice nekupujou v IKEA, protoze tohle neni nabytek ale slepeny humus z drevotrisky, vhodny tak pro socialne slaby a cikany. Kupuju pouze kvalitni drevo, nejlepe na zakazku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání