Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drsný život za mřížemi? Takhle si tady žijeme, chlubí se vězni na internetu

Autor: Anna Křenková - 
26. října 2017
05:29

Tvrdý režim a zpytování svědomí? To rozhodně neplatí pro vězně, kteří si svůj trest odpykávají v kriminále v Edinburghu. Několika z nich se podařilo získat mobilní telefony, pomocí nichž začali publikovat na sociálních sítích snímky svého pohodového života za mřížemi.

Kriminálníci se pomocí ilegálně držených mobilů na internetu chlubí nahými fotkami, pózováním před zásobami fitness drinků, ale také třeba koupáním v umyvadle. 

Jedním z provinilých vězňů je Michael Roberts (22), který je ve vězení na tři roky za přepadení, při kterém byl ozbrojen nožem a ukradl 250 liber. Na sociální síť přidal video jednoho ze svých parťáků, který s maskovaným obličejem bije jiného vězně. Roberts ale údajně mobilem jen nefotí, komunikuje prý díky němu také s vnějším světem a rozdává úkoly svému gangu pomocí skupiny v aplikaci Whatsapp.

Mezi vězni na fotkách je podle britských médií dokonce jeden vrah. Jde o Johna Reida, který v roce 2010 zabil čtyřicetiletého muže pouhým jedním úderem pěstí. Reid byl odsouzen na pět let a po třech letech propuštěn. Letos v srpnu se ale do věznice vrátil, a to za opakované vloupání do domů. Teď na internetu ukazuje, jak dobře se tam má.

Fotky kriminálníci pochopitelně opatřují ještě provokativními komentáři. "Takhle si s kámošem užíváme!" nebo "Je to tady pohodička," píší k nim. Poté, co se existence ilegálních telefonů provalila, ale zřejmě zlaté časy vězňům rychle skončí.

VIDEO: Vězni propašovali do věznice striptérku

blah.. ( 26. října 2017 16:32 )

suhlas

volby2017 ( 26. října 2017 14:18 )

Až budou kriminaly jako v Asii kde se spí na zemi a za drogy dostanou šmejdi 50 let, pak teprve se zločinci zacnou bat! U nás je to internát a taky to tak vypadá, maji z něj srandu...

pekaaaros ( 26. října 2017 11:28 )

ticho! Teď vládne vysněná demokracie. Haj její hodnoty! Hail Kalousek!

sores ( 26. října 2017 09:18 )

Proto se říká,půjdeš sedět! To je jediné co zločinci dělají v base, SEDÍ!!!!! Tohle komančové nedopustili aby byla ta verbeš zadarmo živená!! Musel si každý na své žr.ádlo vydělat.

zidle ( 26. října 2017 09:17 )

Muj Svagr byl roky jako Bachar veveznici na Mirove a Valdicich v CR taky slouzil ivjinych veznicich takmi vykladal jaky rozdil byl Kriminila za Komunistu ajaky jeto dneska porevoluci, v kriminalech vladne tam tezka Korupce a uplatkarstvi mezi Bachari!!Jan Hill (Nemecko)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání