Jak se zbavit druhé brady, kruhů pod očima a vrásek

  • Jak se zbavit druhé brady, kruhů pod očima a vrásek
    10. listopadu  2017 
     06:00

    Tvář je většinou první částí těla, která začne prozrazovat náš věk. Čím více vrásek a povislé kůže, tím starší vypadáme. Stejně jako většinu svalů v těle lze i mimické svaly posilovat tak, aby léta tolik vidět nebyla. Tyto cviky vás zbaví vrásek, váčků pod očima i dvojité brady!

  • Proti vráskám na čele

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Vrásky na čele jsou jedny z prvních, které se objevují důsledkem stárnutí. Někdy jsou pravdivě nazývány jako vrásky od mračení. "Pokud je nějaký sval v trvalé kontrakci, vede to k vzniku hlubokých vrásek, jako je tomu v případě, že se často mračíme, pak vznikají hluboké vrásky. Pokud se ale svalová gymnastika provádí správně, může spíše napravit naše zlozvyky v chybném zapojování svalů obličeje,“ vysvětluje Jana Hercogová, přednostka Dermatovenerologické kliniky Univerzity Karlovy FN na Bulovce a vedoucí lékařka Pražského dermatologického centra.

    Čelní sval můžete posilovat jednoduchým opakovaným zdvihem a spouštěním obočí. Pro větší zátěž můžete použít své prsty. Před cvičením se ale pečlivě odličte, vyčistěte tvář a umyjte ruce. Položte prsty obou rukou na čelo tak, aby se prsteníčky dotýkaly obočí. Nyní opakujte zdvihání a spouštění obočí s lehkou zátěží.

  • Proti vráskám a váčkům pod očima

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Váčky pod očima nemusí být nutně známkou stárnutí. Oční otoky se tvoří i v případě, že jsme unavení nebo psychicky zesláblí. Pravidelným cvičením se jich snadno zbavíte. Oči pomalu rozevírejte do široka. Napočítejte do tří a pomalu víčka zavírejte až do pevného sevření. Uvolněte tvář a před opětovným cvikem nechte svaly odpočinout.

    Pokud vás trápí spadlá víčka, pomůže vám tento jednoduchý cvik. Podívejte se rovně před sebe a ukazováčky táhněte od kořene nosu podél obočí. Přes spánek nahoru vytáhněte kůži nahoru a pomalu zavírejte víčka až do pevného stisknutí. Po cviku uvolněte tvář a před dalším opakováním si odpočiňte.

    Domácí maska proti kruhům pod očima skutečně funguje!

    Video se připravuje ...
    Vyrobte si domácí masku na kruhy pod očima a otoky! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Proti vráskám kolem úst a pro plné rty

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Vaši tvář bohužel nezdobí jen krásný úsměv, ale kolem rtů se vám tvoří nevzhledné vrásky? Zbavte se jich tímto jednoduchým cvikem! Opřete rty o palce a ukazováčky tak, aby se nedotýkaly zubů ani dásní. Po dobu tří vteřin tlačte vší silou rty proti prstům. Po cviku se opět uvolněte.

    Pokud přemýšlíte o chirurgicky zvětšených rtech, možná si to ještě nechte projít hlavou. Tyto cviky přirozeně zvětší a zpevní vaše rty. Vytvarujte rty do kroužku stejně tak, jako když říkáte písmeno O. Napněte svaly rtů a po chvilce opět uvolněte. Oběma prostředníčky stlačte koutky úst, sevřete rty k sobě a roztáhněte koutky do stran. Po vypětí svaly uvolněte a opět cvik opakujte.

  • Pro pevný krk, tváře a konturu obličeje

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Mysleli jste si, že už se nevzhledných vrásek nikdy nezbavíte? “Cvičením a posilováním svalů v obličeji skutečně dochází k jejich posílení a formování. Pravidelným a správným posilováním můžete dosáhnout pevnějších kontur v obličeji,“ říká Jana Hercogová. Pevné obličejové rysy vytvarujete protahováním krku. Vytáhněte bradu nahoru tak, aby se vám propnul krk. Spodní ret položte na horní tak, aby se tah ještě zesílil. Natáhněte koutky jako při úsměvu. Počítejte do tří a poté uvolněte natažení.

  • Proti dvojité bradě

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Snažíte se smířit se svou dvojitou bradou už tak dlouho, co si pamatujete? I dvojité brady se můžete pomocí jednoduchého cviku postupně zbavit. Sedněte si na židli za stůl a jedním loktem se opřete o desku. Prsty dejte v pěst a zatlačte ji na bradu. Přetáhněte dolní ret přes horní a tlačte špičku jazyka na horní patro. Počítejte do tří a stále silněji pokládejte bradu o opřenou pěst. Poté se uvolněte, protáhněte svaly několika zívnutími a cvik opakujte.

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji