Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kosmetická poradna: Trápí vás vaše pleť? Ptejte se odbornice

16. listopadu 2017 | 15:46
Prezentace klienta |

Nemoci, oslabená imunita, zvýšená únava a časté střídání teplot. To vše se podepisuje nejen na našem zdraví, ale také na stavu pleti. Pokud máte pocit, že právě v zimním období je vaše pleť vysušená a má větší sklony k tvorbě akné, nemýlíte se. Ovšem i s tím se dá něco dělat. Ptejte se paní Ing. Evy Štěpánkové, zakladatelky firmy Ryor, jak se špatným stavem vaší pokožky zatočit! Chat probíěhl 27.11.

online chat
Dobrý den, už druhým rokem mám na špičce nosu takový červený flek. Vypadá to na prasklou žilku, nevím, co mi to způsobilo. Neopaluji se, používám ochranné krémy... Nevíte, jak skvrnu vyzmizíkovat?? (lenka)
Foto
Dobrý den, pokud se jedná o pigmentovou skvrnu, máme přípravek Depigmentační krém http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/depigmentacni-krem/, který se aplikuje na postižené místo. Projasňuje pokožku a sjednocuje barevný tón pleti. Je nutné současně používat přípravky s vysokým ochranným faktorem z řady Cílená UV ochrana pleti - Duo nebo Trio aktivní krém http://www.ryor.cz/cz/produkty/cilena-ochrana-pleti/. Pokud se jedná o prasklou žilku a trpíte na ně, je vhodné používat Krém proti zarudnutí a rozšířeným žilkám http://www.ryor.cz/cz/produkty/derma-ryor---pece-o-podrazdenou-pokozku/krem-proti-zarudnuti-a-rozsirenym-zilkam-(s-pro-iotiky)/. Působí proti zarudnutí, pleť hydratuje a zklidňuje. Vytváří na pokožce ochrannou bariéru. Pokud si nejste jistá oč se jedná, navrhuji nejdříve navštívit dermatologa, který Vám poradí a dále pak dle diagnózy můžete řešit výše zmíněnými přípravky. Hezký den
zdravím, mám aknozní plet, vždy v zimě se mi problémy ještě zhorší. poradíte mim, jaké krémy mám používat pod make up? Momentálně používám váš matující a střídám ho s korekčním. Přijde mi, že plet mi začíná šupinkovat. myslím, ale, že je to počasím, i mé ruce jsou vysušené a dělají se mi lupy. děkuji(martina)
Foto
Dobrý den, v zimě je naše pleť vystavována velkému výkyvu teplot. Večer po umytí na dokonale vyčištěnou pleť, tedy Dvoufázovou odličovací emulzí a dočištěnou Pleťovým tonikem, pro Vás myslím, že bylo nejvhodnější Bylinné tonikum pro normální a smíšenou pleť http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/bylinne-tonikum-pro-normalni-a-smisenou-plet/ aplikujte na celé tělo včetně obličeje Konopné tělové mléko http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopne-telove-mleko/. Po zaschnutí aplikujte na obličej Konopný výživný krém s kmenovými buňkami http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-vyzivny-krem-s-kmenovymi--unkami/, je výživnější než Konopný korekční, ale není tak hutný, abyste se po něm leskla. Z toho, co píšete se zdá, že je v tomto období na Vás Konopný korekční již málo výživný. Ráno na přečištěnou pleť tonikem aplikujte také Konopný výživný krém s kmenovými buňkami a následně na něj můžete pro zmatnění použít Matující krém s pudrovým efektem. Na zimu je potřeba pleť před mrazem chránit a to ani Konopný korekční ani Matující nezvládnout. Tedy v zimě buď Konoponý výživný krém s kmenovými buňkami na den i na noc a na den pak překrýt Matujícícm nebo můžete na den použít Ochranný krém na problematickou pleť http://www.ryor.cz/cz/produkty/aknestop/ochranny-krem-na-pro-lematickou-plet/, který slouží na ochranu aknotické a mastné pleti v zimním období. Má vysoce moderní složení na bázi tekutých krystalů, které chrání pleť a nedráždí. Na ruce doporučuji jednou týdně peeling, následně namazat Amarantovým olejem http://www.ryor.cz/cz/produkty/ryamar---velmi-citliva-plet/amarantovy-olej-pro-plet-a-telo/ a obléct na noc textilní rukavice. Během dne pak pokožku rukou chránit a krémovat Pivním krémem na ruce http://www.ryor.cz/cz/produkty/pivni-kosmetika/pivni-krem-na-ruce-/, který obsahuje lecitin, který vytváří na rukou tzv. ochrannou rukavici. Hezký den
Dobrý den, poraďte tedy prosím jak o suchou pleť v zimním období pečovat. Jak o obličej a celé tělo? Děkuji (Marie)
Foto
Dobrý den, večer na důkladně vyčištěnou pleť mlékem, dvoufázovou odličovací emulzí nebo micelární vodou a dočištěnou pleťovám tonikem aplikujte na celé tělo Tělové mléko s amarantovým olejem http://www.ryor.cz/cz/produkty/ryamar---velmi-citliva-plet/telove-mleko-s-amarantovym-olejem/ obsahuje komplex aktivních látek z amarantového oleje, které napomáhají obnovit přirozený ochranný film pokožky a zároveň ji hydratují. Je určeno pro všechny věkové katerogie včetně nejmladších. Na noc pak na pleť doporučuji dodat hydrataci pomocí Kyseliny hyaluronové v gelu http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/kyselina-hyaluronova---gel/ a následně použít krém například Konopný výživný krém s kmenovými buňkami, kterým řešíte hydrataci, první vrásky a zároveň případný problém v pleti jako občasné akné. Ráno pak na přečištěnou pleť tonikem aplikujte Kyselinu hyaluronovou v gelu a následně některý z krémů z naší řady Suchá a citlivá pleť http://www.ryor.cz/cz/produkty/sucha-a-citliva-plet/, všechny jsou nedráždivé, klidnící a většinou jsou koncipovány tak, aby na povrchu přípravku byla ochranná tuková složka, která zajistí, aby se pleť nevysušovala, ale byla dlouhodobě dobře hydratovaná. Ať sáhnete po jakémkoliv, pleť bude nadšená. Hezký den
Doma už je teď dost přesušené ovzduší z topení, nějaké rychlé tipy na hydrataci pleťi? Děkuji Šárka M.(Šárka M.)
Foto
Hydratace není nikdy dost a letošním hitem, který by neměl chybět v žádné koupelně je Kyselina hyaluronová-gel http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/kyselina-hyaluronova---gel/. Tu aplikujete večer, můžete klidně i ráno na vyčištěnou pleť. Tedy večer se odlíčíte v 1.kroku Dvoufázovou odličovací emulzí nebo odličovacím mlékem, tím odstraníte make-up a další nečistoty a dočistíte pleť pleťovým tonikem, doporučuji Hydroperfekt http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/hydroperfekt-–-hydratacni-pletove-tonikum--------------/ které je velmi hydratační a má i lehký vypínací efekt. Na takto vyčištěnou pokožku aplikujte Kyselinu hyaluronovou-gel, nechte vsáknout a k ještě většímu efektu nalijte trochu tonika na tamponek a poklepejte tím pleť. Kyselina do sebe tak nasákne ještě více hydratace, až tisícinásobek své vlastní váhy. Po zaschnutí aplikujte standardně krém na noc. Ráno můžete aplikovat na přečištěnou pleť tonikem ve stejném stylu jako večer. Kyselina hyaluronová je velmi hydratační, avšak ráno i večer je potřeba ji dále překrýt výživnějším krémem.
Dobrý den, nikdy jsem netrpěla na popraskané ruce. Vrátila jsem nyní od moře a ruce mám jako struhadla, krémy nepomáhají, co s tím? Poradíte prosím. Děkuji (Markéta)
Foto
Dobrý den, nyní přichází období časté změny teplot a tím samozřejmě trpí hlavně naše ruce, které jsou velmi vystavované. Pokud se dostanete do kosmetického salonu, doporučuji parafínový zábal, který Vám připraví, je to opravdu úžasná péče. Následně pak na domácí péči peeling rukou jednou týden pomocí Zjemňujícího cukrového peelingu Lemongrass http://www.ryor.cz/cz/produkty/face---body-care/zjemnujici-cukrovy-peeling-lemongrass/ a hydrataci rukou díky Pivnímu krému na ruce http://www.ryor.cz/cz/produkty/pivni-kosmetika/pivni-krem-na-ruce-/. V kabelce pak můžete nosit menší verzi Krém na ruce s vůní grepu a černého rybízu http://www.ryor.cz/cz/produkty/face---body-care/krem-na-ruce-s-vuni-grepu-a-cerneho-ry-izu/. Oba krémy obsahují lecitin, který vytváří na pokožce ochranný film, tzv. ochrannou rukavici, která pokožku chrání.
Dobrý den, jak tedy "zatočit se špatným stavem pokožky"? :-) Máte nějakou univerzální obecně platnou radu, která pomůže každému?(Pavína)
Foto
Dobrý den, vždy záleží na typu pokožky. Obecné pravidlo a základ v péči o pleť je její správné čištění. Večer by mělo probíhat ve dvou krocích, 1.odlíčení od make-upu pomocí odličovacího mléka, micelární vody nebo dvoufázové odličovací emulze a ve 2.kroku dočištění pleťovým tonikem dle typu pleti. Následně pak aplikovat krémy dle požadavku a typu pleti. Pro konkrétní radu ohledně Vaší pleti můžete kontaktovat naši poradnu na blogu http://www.mujryor.cz/poradna/ kde napíšete Váš konkrétní problém a typ pleti. Hezký den
Dobrý den, mám citlivou pleť, klasicky mastné téčko. Začaly se mi dělat jemné červené žilky. Jaký z přípravků bych měla použít?(Iveta)
Foto
Dobrý den, na Vaši pokožku bych doporučila Krém proti zaruduntí a rozšířeným žilkám s probiotiky http://www.ryor.cz/cz/produkty/derma-ryor---pece-o-podrazdenou-pokozku/krem-proti-zarudnuti-a-rozsirenym-zilkam-(s-pro-iotiky)/ jedná se o vysoce účinný krém na bázi tekutách krystalů s výraznám zklidňujícím účinkem, vhodný pro všechny typy podrážděné pokožky. Působí proti zarudnutí, pleť hydratuje, zklidňuje a vytváří na pokožce ochrannou bariéru. Komplex vitaminů A,C a E ve formě lipozomu působí antioxidačně, posiluje žilní stěnu a předchází jejich praskání. Aplikujte ráno i večer, lze aplikovat i v období mrazu. Následně můžete ještě překrýt Konopným výživným krémem s kmenovými buňkami. Ať se Vám daří.
Mám dotaz, jak často doporučujete peeling v tomto období?(Radka)
Foto
Peeling je vždy individuální záležitost. Někomu stačí jednou za 14 dní, někdo potřebuje peeling každý týden. Ať tak nebo onak je potřeba následně pleť důkladně vyživit a chránit.
Dobrý den, v zimě mě trápí hodně suchá pleť a prohlubující se vrásky na čele. Co byste doporučila prosím?(Zuzana)
Foto
Dobrý den, máme přímo řadu pro Suchou a citlivou pleť http://www.ryor.cz/cz/produkty/sucha-a-citliva-plet/ ať sáhnete po kterémkoliv přípravku, pleť Vám bude vděčná. Přípravky jsou vytvořeny z látek, které jsou nedráždivé, klidnící a většinou jsou koncipovány tak, aby na povrchu přípravku byla ochranná tuková složka. Ta zajistí, aby se pleť nevysušovala, ale byla dlouhodobě dobře hydratovaná. Přímo na vrásky bych Vám doporučila krém Výplň vrásek pro korekci pleti http://www.ryor.cz/cz/produkty/arganovy-olej/vypln-vrasek-pro-korekci-pleti/ Přípravek je pro rychlou i dlouhodobou výplň vrásek. Kombinace dvou vysoce moderních aktivních látek zajišťuje okamžitý i postupný účinek při korektivní redukci vrásek včetně vrásek v oblasti očí, rtů, krku i rukou. Můžete používat na den i na noc. Tedy doporučuji na vyčištěnou pleť aplikovat krém Výplň vrásek, buď na celý obličej nebo jen na postižená místa a následně vybraný krém s řady pro Suchou a citlivou pleť. Hezký den
Dobrý den, je mi 30 let a pořád mě trápí akné, poradíte mi jak s tím bojovat v tomhle věku? Děkuji(Lenka)
Foto
Dobrý den, Lenko, základem v péči o pleť je její správné čištění. Tedy večer byste měla pleť nejdříve odlíčit od make-up a nečistot Dvoufázovou odličovací emulzí a následně dočistit pleťovým tonikem dle typu pleti http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/. Na den i noc bych Vám doporučila Konopný korekční krém pro problematickou pleť http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-korekcni-krem-pro-pro-lematickou-plet/ jedná se o lehký hydratační krém, který je ideální pro normální a smíšenou pleť včetně pleti s občasným výskytem problematických partií a pupínků, zároveň ale nevysušuje jako péče o aknózní pleť. V kabelce by Vám neměl chybět Antiakné roll-on s irisem pro problematickou pleť http://www.ryor.cz/cz/produkty/aknestop/antiakne-roll-on-s-irisem-na-pro-lematickou-plet/, kterým když si několikrát za den přejedete problematickou partii, často se vřídek ani nevytvoří.
Dobrý den, dělají si mě suchá místa na nose či na bradě a zároveň akné pupínky, která péče je nejlepší? Děkuji H.T.(Hanka Tomášková)
Foto
Dobrý den, Hanko, opět bych pro Vás doporučila krém z naší konopné řady. Pokud máte mastnější typ pleti, použijte Konopný korekční krém pro problematickou pleť http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-korekcni-krem-pro-pro-lematickou-plet/ Krém je lehký a díky obsaženému kanabidiolu řeší problémy v pleti a hydratuje. Pokud máte sušší typ pleti, tou správnou volbou pro Vás bude Konopný výživný krém s kmenovými buňkami http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-vyzivny-krem-s-kmenovymi--unkami/. Případně můžete na den použít lehčí Konopný korekční a na noc Konopný výživný krém.
Dobrý den, stále hledám krém, který by byl vhodný na mastnou, ale starší pleť po padesátce. Když použiji výživný, lesknu se a po krému na mastnou pleť cítím, že pleti chybí výživné složky, protože je určen sice na mastnou, ale na mladou pleť.Děkuji za radu(Helga)
Foto
Dobrý den, Helgo, řešením by pro Vás měl být Konopný výživný krém s kmenovými buňkami http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-vyzivny-krem-s-kmenovymi--unkami/ je z naší řady Cannabis Derma Care, která obsahuje vzácný kanabidiol, který řeší většinu problémů v pleti. Je dostatečně hydratační, zároveň ale díky kmenovým buňkách řeší regeneraci pokožky. Používat ho můžete na denní i noční péči. Večer po důkladném vyčištění pleti mlékem nebo dvoufázovou odličovací emulzí a následné dočištění pleťovým tonikem, Vám bych doporučila Hydroperfekt, http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/hydroperfekt-–-hydratacni-pletove-tonikum--------------/ které je velmi hydratační a má lehký vypínací efekt. Ráno potom po přečištění pleti tonikem nanesete tento krém. Pokud by pro Vás byl na den příliš pořád příliš mastný, vyzkoušejte více hydratační a lehčí krém Konopný korekční krém pro problematickou pleť. Věřím, že právě tento krém pro Vás bude tou správnou volbou.
Zdravím a přeji hezký den😊o pleť se snažím opravdu poctive pecovat ale trápí me vrásky kolem úst. 😢poradíte me Prosím co s nimi.Děkuji za odpověď. DAGMAR(Dagmar)
Foto
Dobrý den, vrásky se tvoří vlivem ztráty elasticity a vláhy v pleti. V každém věku nám chybí hydratace, tedy doporučuji večer po důkladném vyčistění pleti mlékem a vhodným tonikem aplikovat na pleť Kyselinu hyaluronovou - gel http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/kyselina-hyaluronova---gel/ pro ještě větší efekt, navlhčete tamponek pleťovým tonikem a pleť poklepejte, tím do sebe kyselina pojme ještě více vláhy, až tisícinásobek vlastní váhy. Po zaschnutí aplikujte na celou pleť nebo jen na nejhlubší místa Výplň vrásek pro korekci pleti http://www.ryor.cz/cz/produkty/arganovy-olej/vypln-vrasek-pro-korekci-pleti/ Jedná se o přípravek jak pro rychlou, tak dlouhodobou výplň vrásek. Kombinace dvou vysoce moderních aktivních látek zajišťuje okamžitý i postupný účinek při korektivní redukci vrásek včetně vrásek v oblasti očního okolí očí, rtů, krku i rukou. Pokud budete aplikovat na celý obličej, může nahradit denní i noční krém a je vhodný i do mrazu.
Dobrý den, týden před menstruací se mi vždy příšerně zhorší plet, nejčastěji se mi dělají červené boláky přímo na nose, které nejdou vymáčknout. Pory čistím pravidelně. Vím, že je to nejspíš způsobeno hormony, ale lze pleti pomoci i kosmetikou?(Stanislava)
Foto
Dobrý den, ano, vlivem hormonálních změn se tyto problémy bohužel často vyskytují. Největší ohlasy máme od zákaznic na konopnou kosmetiku. Pokud máte mastnější typ pleti, ráno i večer použijte po důkladném vyčištění mlékem a tonikem Konopný korekční krém pro problematickou pleť. Pokud máte sušší typ pleti, použijte Konopný výživný krém s kmenovými buňkami. Případně pokud máte oblíbený ještě jiný krém, můžete jej použít na tyto zmíněné produkty, které budou nejblíže pleti a řešit vytvořený problém. Noste sebou v kabelce Antiakné roll-on s irisem pro problematickou pleť, když ucítíte, že se Vám tvoří nějaký vřídek, několikrát za den jím místo potřete a často se ani nevyklube.
dobrý den,chtěla bych se zeptat.Dělají se mi na tváři hnisavé boláky.Vypadá to jako akné,ale údajně to akné zcela není.Po 4letech je to mnohem lepší.Byly doby kdy jsem se styděla vystrčit nos ze dveří.U primářky na kožním...krev,antibiotika,krev,antibiotika,krev a další antibiotika už jsem odmítla a také antikoncepci která mi byla doporučena kvůli pleti.Z krve nezjištěno nic.Závěr....zřejmě chladová alergie a že na kožní už nemusím.Je pravda že při velkých vvýkyvech počasí a chladu se záněty objevují.Ale už né tolik.Používám San activ z Justu a Tee Tre krém.Připadá mi že je to lepší když intenzivně neřeším pleť jako dřív a to jak vypadám.Ale mám jizvy,některé vlastní vinou.A také na pohmat místa kde cítím "ten základ" že tam je hlouběji pod kůží.Tehdy mi obvodní dělala testy na celiakii....nemám ji.Prosím dá se s tím ještě něco dělat...odstranit ty ložiska hlouběji v kůži a ty jizvy ?? Netvoří se to jen na čele a bradě.V pubertě jsem akné neměla a ani žádné jiné problémy s pletí.Je mi 34let.Děkuji(Hanka)
Foto
Dobrý den, Hanko, na Váš problém bych Vám doporučila naši konopnou řadu. http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/ Obsahuje vzácný kanabidiol, který řeší většinu problémů v pleti. Základem v péči o pleť je její správné čištění. Tedy večer 1.krok odlíčení Dvofázovou odličovací emulzí, dočištění pleťovým tonikem dle typu pleti, pro Vás bylo vhodné Bylinné tonikum pro normální a smíšenou pleť. Následně použít na noc Konopný výživný krém s kmenovými buňkami. Na zbytek těla doporučuji Konopné tělové mléko, kterým můžete vzít i obličej. Ráno pak pleť přečistit pleťovým tonikem a následně Konopný výživný krém s kmenovými buňkami. V kabelce by Vám neměl chybět Anti akné roll-on s irisem na problematickou pleť. Během dne, kdy cítíte, že by se Vám nějaký pupínek tvořit, několikrát přejeďte roll-onem a často se ani nevytvoří. Nezapomeňte také na vnitřní čištění pomocí čaje Lymfodren, který napomáhá k pročištění lymfatického systému. Čaj pijte teplý 1-2x denně po dobu 6 týdnů. Kúru provádějte 2x ročně. Věřím, že se pleť zlepší a problémy eliminují.
Dobrý den, moc děkuji za korekční krém s cannabis. Používám ho teprve pár dní a plet se mi opravdu zlepšila. Dříve jsem používala řadu akne stop, ale stále jsem měla problémy s podkožními boláky. Po pozitivních zkušenostech s korekčním krémem, určitě zakoupím celou řadu. Podkožní akné se mi během používání tohoto krému během 3 dnů velice zmenšilo a zmizelo též zarudnutí. Děkuji!(katka)
Foto
Dobrý den, Katko, to moc ráda slyším. Často se setkáváme s takovými ohlasy. Řada Cannabis Derma Care díky obsaženému vzácnému kanabidiolu řeší věšinu problémů v pleti. Řada Aknestop je spíše pro mladistvé, aknózní typy pleti. V tomto ročním období navíc přibývá zákazníků, kteří jindy v roce nemají žádné problémy a nyní je nejen pleť na obličeji, ale kůže celého těla pne. Je to vlivem změny teplot, tím, že je pleť a kůže více vystavovaná těmto změnám. Doporučuji proto na celé tělo používat Konopné tělové mléko. Svědění a pocit pnutí bude rázem pryč.
Dobrý den, je mi 53 let, mám myslím udržovanou plet ale u oka mám stařeckou skvrnu, které se nemohu zbavit. Poradila byste mi ? Děkuji (Hana Rajská)
Foto
Dobrý den, paní Hano, na pigmentové skvrny máme výborný Depigmentační krém http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/depigmentacni-krem/, který nanášíte na postižené místo denně, dokud se neztratí, avšak nesmíte zapomínat na cílenou ochranu depigmentovaných míst, tedy Duo nebo Trio aktivní krém http://www.ryor.cz/cz/produkty/cilena-ochrana-pleti/. Nevím, jak blízko oka skvrnu máte. Pokud velmi blízko, raději si zajděte za kožním lékařem, aby Vám poradil.