Podle informací týdeníku Sedmička nyní jedno z pražských divadel pracuje na muzikálu s názvem Sbohem, lásko. Ten je pojmenovaný podle písně, kterou známe v podání Waldemara Matušky. Právě jeho známé šlágry by ostatně v muzikálu měly zaznít. „Ano, něco takového chystáme, ale ještě bych o tom nerada více mluvila, dokud nejsou jasné všechny detaily,“ uvedla producentka projektu Ema Krahulíková.

Ta měla pod palcem již řadu úspěšných představení, například Lucrezia Borgia, Přízrak Londýna či Ferda Mravenec. Ovšem co se týče novinky s názvem Sbohem, lásko, zatím je prý vše ve stádiu příprav. „Jednáme nyní o autorských právech a pochopitelně promýšlíme obsazení,“ doplnila pro Sedmičku Krahulíková.

O tom, koho nakonec na jevišti uvidíme a uslyšíme, rozhodnou castingy, které zatím neproběhly. Už se ale proslýchá, že hlavní úlohu by měl ztvárnit Daniel Hůlka. Dost nevšední volba, když vezmeme v potaz, že jsou oba zpěváci typově absolutně odlišní. Podobu Matušky, který zemřel v roce 2009, máme ještě stále v živé paměti. Jeho tmavé kučeravé vlasy, bradka a hlavně uhrančivé černé oči s dobráckým pohledem a jiskřičkou rošťáctví.

Naproti tomu pro Hůlku jsou typické dlouhé vlasy a on sám se v jednom rozhovoru označil za ‚celoživotní máničku‘. I když už se jednou svého dlouhého hára zbavil a oholil si hlavu, těžko říct, zda by byl nyní ochoten něco podobného zopakovat. Navíc bychom ho pak možná ani s kudrlinkami na hlavě nepoznali.

VIDEO: Ještě před rokem si Hůlka v pořadu Markéta dráždí celebrity stěžoval na samotu

Video
Video se připravuje ...

Daniel Hůlka: Postelí mu prošly davy žen, teď je sám jako kůl v plotě! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Ostatně představitel Draculy se Waldemarovi nepodobá ani typem postavy a to se svou téměř dvoumetrovou výškou (1,98 m) těžko schová. Jednu shodu představuje hlas, jelikož pro oba pány je typický baryton. Jenže problém je spíše v odlišném typu energie. Zatímco z interpreta písní Růže z Texasu či Asi do věží čišela hlavně bodrost a temperament, Hůlkovy písně bývají často spíše melancholicky laděné a jeho projev tomu odpovídá. Díky své nejslavnější roli upíra navíc působí dost démoninky.

Těžko říct, co by na takové ztvárnění svého zesnulého chotě říkala Olga Matušková (69), která žije na Floridě. Zatím se neví, zda se na muzikálu bude nějakým způsobem podílet, nebo jestli by se alespoň přijela podívat na premiéru, jež by měla předběžně být na podzim roku 2018.

V chystaném muzikálu však původně operní pěvec s největší pravděpodobností nebude představovat přímo ‚Slavíka z Madridu‘. Jeho role se spíše bude podobat vypravěči, který vzpomíná na svůj život a tím diváky provází příběhem a posouvá ho dál. Je také možné, že Dan nabídku nakonec odmítne.

Nyní má totiž plnou hlavu úplně jiných starostí, jelikož se připravuje na příchod svého prvního potomka. S o 23 let mladší manželkou Bárou, kterou si v říjnu tajně vzal ve Vegas, by se jim v březnu měla narodit holčička. Zpěvák kvůli tomu už ostatně odpískal i slíbenou účast v muzikálu Muž se železnou maskou, kam prý naskočí až později.

 

Fotogalerie
48 fotografií