Své vnitřní běsy a trápení zpěvák tajil. Nerozbíjel hotelové pokoje, nevrávoral opilý po ulicích, z nevinných mejdanů se ale postupně stala noční můra. „Platil jsem za znalce, ale nepil jsem jen whisky, zase tolik jsem nevydělával. Stačily mi i obyčejnější alkoholy, které chutnaly stejně dobře. Ve vrcholném období jsem pil půllitru tvrdého denně,“ otevřel folkař svou 13. komnatu v České televizi.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Wabi Daněk (†70): Poslechněte si jeho slavnou Rosu na kolejích 

Tréma a obavy

„Mně to zas tak nechutnalo, ale vracel jsem se domů z koncertu, lehnul jsem si do postele a nedokázal vypnout hlavu. Pořád to v ní hučelo, jely myšlenky. Nemohl jsem usnout a alkohol byl spolehlivý uklidňovač,“ přiznal Wabi v knize Davida Laňky, Neublížit (...a neposrat se). Bojoval tak i s trémou. „Párkrát jsem si dal panáka před koncertem na uvolnění. Měl jsem vyzkoušený, že po panáku a pivu pořád všechno zazpívám,“ přiznal po letech.

Moc mu nepřidaly zřejmě ani komplikované vztahy s rodiči, kteří mu vyčítali, že opustil první manželku i dcery Markétu (44) a Renatu (37). Od bohémského života, který si vychutnával dlouhých 15 let, ho neodradila ani druhá rodina. „Když byli synové malí, tak s námi moc nebyl,“ přiznala manželka Eva. „Spíš chodil po Karlíně a popíjel. Myslela jsem si, že spíš ucucává, ale vůbec jsem netušila kolik. V té době v rodině vůbec nefungoval, spíš nám unikal,“ popsala život s folkařem, který v době své největší slávy hrál i 30 koncertů měsíčně.

Manželka

Teprve před sedmi lety král trampů překonal celoživotní prokletí. Důvodem nebylo jen podlomené zdraví, ale strach o rodinu. Manželka mu pohrozila odchodem. A Wabi s pitím sekl. „Ptala jsem se ho, proč to vlastně tenkrát dělal, a on mi na to řekl: Tenkrát jsem nemohl vydržet ani sám se sebou,“ přiznala manželka Eva.

VIDEO: Wabi Daněk (†70) zemřel. A Starostové u Zemana chtěli obrat Babiše

Video
Video se připravuje ...

Wabi Daněk (†70) zemřel. A Starostové u Zemana chtěli obrat Babiše Blesk TV

Fotogalerie
13 fotografií