Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lékařka z emotivní fotografie: I přes její pomoc pacient zemřel

Autor: dce - 
23. listopadu 2017
11:50

Smutný konec má příběh fotografie, která v minulých dnech zasáhla lidi na sociálních sítích. Lékařku pražské záchranky na ní po předání pacienta nemocnici přemohly emoce. Šlo o muže, kterého na stavbě zasáhl elektrický proud. Bohužel muž i přes pomoc svědků, městské policie i záchranky nepřežil noc.

K události došlo v pátek 17. listopadu v Hybernské ulici v Praze. Dělník (†42) zde utrpěl úraz elektrickým proudem, byl v bezvědomí a nedýchal. Jako první na místo dorazili strážníci městské policie s defibrilátorem. Zahájili pomocí elektrických výbojů srdeční masáž, a po příjezdu záchranky předali pacienta lékařům.

Doktorka Katarína Veselá se svým týmem pacienta po resuscitaci předali do Všeobecné fakultní nemocnice. Předávali jsme ho do nemocnice na mimotělní oběh, což je relativně raritní procedura. Záchrana pacienta pokračovala kontinuálně a všechno klapalo,“ řekl Katarína Veselá serveru TN.cz.

Právě po předání pacienta do péče nemocnice Katarínu přemohly emoce. „Ani jsem si nevšimla, že mě kolegyně vyfotila. Šlo o mladého člověka, takže emoce byly velké, dodala lékařka.

Muže se ovšem zachránit nakonec nepodařilo. Přes veškeré snahy lékařů zemřel,“ řekl TN.cz mluvčí nemocnice Filip Brož. Zemřel ještě týž večer.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání