Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jaký je český muž milenec v porovnání se světem? Prozradil nám to odborník!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/ bpž
9. prosince 2017 | 06:00

Sexuolog docent Michal Pohanka nám vysvětlil, jak důležitá je masturbace v životě muže a zda a jakým způsobem může být prospěšná v partnerských vztazích. Mě ovšem nejvíc zajímalo, jaký je český muž milenec!

„Náš průzkum neřešil, jaký je český muž milenec, ale myslím si, že jako Češi jsme na tom relativně dobře. Pokud mám možnost srovnat studie se zahraničím, tak bych řekl, že české ženy i čeští muži jsou v Evropě na špičce,“ prozradil sexuolog Pohanka.

Podívejte se na video, kde lidé mluví o své první masturbaci:

Studie, kterou Všeobecná fakultní nemocnice v Praze prováděla, se zaměřovala na sexuální chování mužů a jejich přístup k masturbaci a povědomí o tom, že je zdraví prospěšná. Ze studie vyplynulo, že muži jsou si ve vysokém procentu vědomi pozitivních účinků masturbace na jejich zdraví. Dokonce i toho, že díky onanii mohou předcházet vzniku rakoviny prostaty.

V případě ženské masturbace bohužel nejsou doloženy stejné účinky na plodnost nebo léčbu jakékoli formy rakoviny, ale jisté je, že má dobrý vliv na duševní pohodu a dobrou náladu a mimo jiné má také pozitivní efekt v tom, že se žena dokonale seznámí s vlastním tělem.

Co se týče vztahu masturbace a partnerství, je prokázáno, že tato činnost je dobrá, ale jen do určité míry. Pokud totiž vy nebo partner budete masturbovat přespříliš nebo budete dávat masturbaci přednost před sexem jako takovým, nastane samozřejmě problém. Studie ukázala, že pro muže je ideální ejakulovat jednadvacetkrát do měsíce. Toto číslo je základní jednotkou vzorce pro zdravého jedince.

Masturbovat před partnerem, nebo ne? To je otázka, kterou jsem docentu Pohankovi také položila. „Je to individuální záležitost, ale vesměs se stavíme k tomu tak, aby si každý ponechal nějaká svá tabu. Pokud to není pro vztah nutné, je dobré nechat si tuto třináctou komnatu sám pro sebe. V momentě, kdy je to pro vztah přínosem, tak je to možné.“