Mi Note 3 má letos v portfoliu Xiaomi funkci doplňkového modelu k bezrámečkovému Mi Mixu 2, na nějž je upřena veškerá pozornost. Z toho důvodu obsahuje také nižší řadu procesoru Snapdragon 660. Na fotoaparátu ale výrobce zásadněji nešetřil, a tak se dostalo na kvalitní duální snímač 12+12 Mpx, přičemž druhý objektiv má delší 52mm ohnisko a slouží tak k přiblížení scény. Podobně řešený duální fotoaparát má např. Samsung Galaxy Note 8. Na obou čočkách najdeme čtyřosou optickou stabilizaci obrazu (OIS).

Fotoaparát Xiaomi Mi Note 3 má i nejrůznější zkrášlující funkce:

DxOMark chválí rychlost autofokusu i kvalitu optického přiblížení. Dobře hodnocená je i funkce rozmazání pozadí a redukce šumu. Ve zhoršených světelných podmínkách se samozřejmě ani foťák Mi Notu 3 nevyhne úbytku některých detailů. Za natáčení videa, které je pro smartphony stále tou náročnější disciplínou, získala kamera dílčí výsledek 82 bodů, za statické foto potom nadprůměrných 94.

TIP: Protáhlé displeje má také Xiaomi. Redmi 5 a Redmi 5 Plus se pokusí ovládnout střední třídu

Výsledek je vynikající zejména s ohledem na cenu zařízení. Xiaomi Mi Note 3 se prodává zhruba za 10 tisíc korun. Do nedávna platilo, že nejlepší fotosmartphony nesly cenovku okolo 20 tisíc. Evropský zákazník má ale smůlu – Mi Note 3 se (alespoň zatím) nevyrábí ve verzi s podporou LTE pásma 800 MHz (Band 20), a tak se u nás nebude oficiální cestou prodávat.