Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poprava Blanky v Jihlavě: Exmanžel na ni vystřelil 6krát! Spáchal sebevraždu

Video se připravuje ...
Autor: ljš, čad - 
18. prosince 2017
11:29

Potvrzeno! Podle policie je vrahem jednasedmdesátileté Blanky D. její bývalý manžel. Z auta na ni vypálil celkem šest výstřelů. Zasáhly ji čtyři z nich. Žena neměla šanci přežít. Jiří D. po činu spáchal sebevraždu.

Detaily brutální vraždy, která otřásla v pátek Jihlavou, odhalili policisté na pondělní tiskové konferenci. Podle nich se Jiří D. se svou exmanželkou, s níž měl spory kvůli společnému podnikání, setkal v pátek v jihlavské čtvrti Bedřichov, kudy oba projížděli každý ve svém voze. 

Vedle své ženy zastavil, stáhl okénko u spolujezdce a pak na ni šestkrát vystřelil. Zasáhl dveře auta a čtyřmi ranami svou bývalou ženu. Zbraň, kterou zabíjel se nenašla. Může však jít o pistoli, kterou vlastnil legálně, ale před časem ji nahlásil jako ztracenou. "Myslím si, že i balistická expertiza nám může napovědět," dodal kriminalista Pavel Kubiš. Policie se podle něj přiklání k tomu, že šlo o plánovanou vraždu.

Bývalý manžel byl podle vyšetřovatele od začátku prověřován jako možný pachatel. Policie se ho snažila kontaktovat, pak po něm vyhlásila pátrání. Jeho auto bylo nalezeno v Pardubicích. V sobotu bylo na Chrudimsku nalezeno tělo pravděpodobného 64letého pachatele. Podle policie se zastřelil svou legálně drženou zbraní. Nešlo se o stejnou zbraň, kterou byla zastřelena žena.

Bývalá manželka nebyla jedinou osobou, se kterou měl Jiří D. spory. Kriminalisté se obávali, že by mohl ohrozit i další lidi. "Udělali jsme bezpečnostní opatření k některým dalším osobám," řekl Kubiš. Současně také policisté zatím nemohou s jistotou říct, že byl při vraždě Blanky D. pachatel ve voze sám.

gemino ( 18. prosince 2017 14:01 )

Závidět malost? To nejde

bizon_pepa ( 18. prosince 2017 13:58 )

My uz to nejak doklepem. Našich deti je mi ale líto.

martinmr ( 18. prosince 2017 13:24 )

 Monikay...Nedrandí do pekla, protože peklo si už prožil. Počkáme si na nového prezidenta a na úžasné věci od p. Babiše...To se nám to bude žít, ale i našim dětem mnohem líp. Nikdy jsem nevolil a volit nebudu, dokud budou stejní lháři na scéně.

Monikay ( 18. prosince 2017 12:34 )

Teď už drandí do pekla

tenisacek ( 18. prosince 2017 12:11 )

to jsou Medlešice a ne Molešice, umělci z plesku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání