Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Německu po střelbě zemřela dívka (†12). A dva muže tu zabila petarda

Autor: ČTK, mah - 
1. ledna 2018
13:00

Minimálně dvě oběti mají silvestrovské oslavy v Německu. S odvoláním na policii o tom informovala agentura DPA. Dva muži doplatili na neopatrné nakládání s petardami. Policie také vyšetřuje případ z Dolního Saska, kde střelnému zranění podlehla dvanáctiletá dívka.

Pětatřicetiletý muž zemřel v obci Gusow-Platkow, která leží na severovýchodě Německa nedaleko polských hranic. Podle mluvčího braniborské policie utrpěl smrtelná zranění, když zapaloval petardu. Přes okamžitou první pomoc muž svým zraněním podlehl.

Druhou obětí je devatenáctiletý mladík, který chtěl ve městě Kleinmachnow u Postupimi zapálit podomácku vyrobený ohňostroj. Petarda z něj ho zasáhla do hlavy a mladík zemřel.

 Agentura DPA v pondělí informovala i o tragédii, která se přihodila o silvestrovské noci ve městě Salzgitter ve spolkové zemi Dolní Sasko. Na střelné zranění tam zemřela dvanáctiletá dívka, okolnosti úmrtí podle policie nejsou zatím jasné. Nedaleko místa činu ale policie zadržela tři osoby, které vyšetřuje kvůli podezření z trestného činu zabití.

Video  3, 2, 1...Lidé se na Václavském náměstí rozloučili s rokem 2017!  - Daniel Vitouš
Video se připravuje ...

arne100 ( 1. ledna 2018 16:53 )

Ko zastřelil tu dívku tak Němci pravdu neřeknou je to jako u nás.U nás novináři taky lžou.Oni by se znelíbili vrchnosti tak se bojí jako za totaliy nic se nezměnilo.Proto ty prolhané noviny nekupuji a nečtu.

sores ( 1. ledna 2018 13:54 )

Takové b.l.bosti s petardama mají zásadně na svědomí jen mladí max.do 35 let. Pak už jsou lidi rozumější a kašlou na petardy! Je to na p.rd, fakt by se to mělo zakázat. Pouze ohňostoje které dělají města. Mladí nemají strach a riskují.

y1xcvbnm ( 1. ledna 2018 13:33 )

Tyhle debilní ohňostroje by měli zakázat, k čemu to je???Pořád se žebrá na nějaké sbírky a pak vylétnou miliony do vzduchu, to jsme ještě neviděli s čím přijde dnes Praha, loni totální propadák, něco tak ošklivého se hned tak nevidí a že to stálo peněz.

lalia ( 1. ledna 2018 13:33 )

Proč lidé blbnou každý rok to stojí životy mladých lidí.K čemu?

Zobrazit celou diskusi