Ke rvačkám vyjížděli zdravotníci prakticky v průběhu celé noci. „Do klatovské nemocnice jsme převáželi s úrazem hrudníku muže ze Sušice, na ORL ambulanci fakultní nemocnice v Plzni skončil muž s úrazem hlavy. Do nemocnice ve Stodě jsme převezli s úrazem hlavy ženu z Holýšova, na chirurgické ambulanci ve FN Plzeň skončila žena s řezným poraněním horních končetin,“ popsal část zásahů mluvčí záchranářů Martin Brejcha s tím, že všechna zranění pocházela z potyček.

Bitkou skončil i konflikt dvou bezdomovců na náměstí Republiky v Plzni, rodinná rvačka se strhla v Horních Kozolupech na Tachovsku. Při té se útočilo kladivem a lahví. „Jednoho zraněného jsme s tržnou ránou na hlavě transportovali do nemocnice ve Stodě, pacientka s úrazem hlavy převoz odmítla,“ uvedl Brejcha. Jak se potyčka odehrála, teď rozplétají policisté.

S vážnými popáleninami transportovali záchranáři na specializované pracoviště na Vinohradech v Praze hned dva pacienty. Mladá žena z Plzně si doma při přípravě pokrmu způsobila popáleniny obličeje, krku a v oblasti dekoltu, mladíka z Nové Vsi popálila na krku a rukou zakoupená zábavní pyrotechnika. „Při jejím odpalu došlo k nekontrolovanému výbuchu,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Ve švech praskala i plzeňská záchytka, která byla již ve 21 hodin na Silvestra plně obsazená. S alkoholem to v Plzni pořádně přehnala i teprve třináctiletá dívka. Ta si navíc zapomněla vzít léky na astma a dostala záchvat. Pomohli jí záchranáři, policisty zase zajímalo, kdo jí podal alkohol.

VIDEO: Takhle to vypadalo o silvestrovské noci v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Silvestrovská noc v Brně: Alkohol, hádky i rvačky Blesk/Zdeněk Matyáš