Výstava Zbraslavský salon vznikla z tradiční spolupráce mezi městskými částmi Prahy, a to Zbraslaví a Prahou 9. Letos se uskutečňuje již 6. ročník této spolupráce, kdy významní umělci z těchto koutů metropole vystavují svá současná díla v reprezentativních prostorách budovy staré radnice Prahy 9. Do brzké doby je naopak naplánováno, že umělci z Prahy 9 budou vystavovat svá díla ve Zbraslavi

Od malby ke keramice až po akty

Výstava zbraslavských umělců je určena všem. „Každý si z výstavy vezme něco, co se mu líbí, a naopak něco, co ne,“ vysvětluje jedna z kustodek výstavy Dagmar Neprašová. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční malby v klasickém provedení i na moderní práce. Prvotní reakce proto bývají různé. Kromě nové expozice mají návštěvnici možnost shlédnout i trvalou expozici, která se věnuje historickému vývoji Prahy 9.

K vidění jsou ovšem i umělecké fotografie, emailové mozaiky Evy Línkové Žákové (74) a nebo akty, které namaloval Petr Alois Hampl (75). Největší pozornost ovšem údajně poutá keramická tvorba Evy Kořánové (59). „U keramických výtvorů paní Kořánové se lidi zastavují asi nejvíce,“ svěřila se kustodka výstavy Miluše Kulišanová, která kulturní agendu Prahy 9 spravuje už 15 let. Vyjma pravidelných výstav pořádá radnice Prahy 9 i kreativní dílny.

Výstavu je možné navštívit od pondělí do čtvrtka v čase 10–19 hodin. Potrvá už „jen“ do 11. 1. 2018. Vstupné je dobrovolné.

Fotogalerie
18 fotografií