Komplexní úklid na Václavském a Staroměstském náměstí začal hned 1. 1. 2018 ve tři hodiny ráno. Přibližně 150 pracovníků Pražských služeb likvidovalo nepořádek po novoročních oslavách. Zatímco centrum Prahy bylo relativně vbrzku opět „čisté“ a „uklizené“, zbylé městské části se úklidu dočkají v nejbližších dnech.

Centrum bude uklizené hned, jinde si počkají

„Odpadky z oslav Silvestra se budou uklízet během běžných pracovních směn,“ uvedl tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana. „Úklid po Silvestru probíhá pravidelně a v podstatě nepřetržitě. Jelikož Praha zabírá veliké území, zabere její celkový úklid řádově několik dní,“ dodal s tím, že se letos zimního úklidu zúčastní bezmála 1400 pracovníků.

Ani ti ovšem nestačí Prahu uklidit ze dne na den. „Nepořádek tady musím uklidit sám, ačkoliv by to měla být povinnost městské části,“ uvedl v první letošní pracovní den na dotaz redaktora Blesk.cz jeden z obyvatel Prahy 9. Zanechaný „bordel“ se přitom netýká jen petard ze Silvestra. Mnoho lidí totiž oslavovalo pyrotechnikou i alkoholem příchod nového roku i druhý den.
Video
Video se připravuje ...

Na Nový rok vyrazili do ulic pracovníci Pražských služeb, kteří odklízejí posilvestrovský nepořádek. David Zima

Podle Radima Many se letošní úklid silvestrovských radovánek nijak nevymyká. „Posledních pět let je nepořádek stejný, nejvíce ho je – vyjma centra Prahy – v sídlištích, kde je vyšší aglomerace.“ Odhaduje se, že minimálně z centra bude nahromaděno přibližně 35 tun odpadového materiálu, který bude sestávat nejvíce z pyrotechniky a konfet. V součtu se zbylými částmi Prahy toho bude ještě více.
Video
Video se připravuje ...

I takto to může vypadat po Silvestru následující den. Co s tím? David Zima

Fotogalerie
45 fotografií