Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jsi naživu, nebo je to pr*el? Youtuber (22) si dělal srandu z mrtvoly v lese sebevrahů! Fanoušci mu neskutečně naložili

Autor: lm, ČTK - 
3. ledna 2018
11:22

Slavný americký bloger má z ostudy kabát! Logan Paul (22) totiž na svém kanálu na Youtube umístil zvrhlou nahrávku z japonského lesa sebevrahů, kde spolu s kolegy objevil tělo muže, který si vzal život. Skupinka si ve videu z neštěstí dělá srandu a chová se značně neuctivě. Za to se na jejich hlavu snesla neskutečná kritika.

Americký bloger Logan Paul, který má na sociálních sítích miliony sledujících a odběratelů, se ocitl pod palbou kritiky, když na serveru YouTube sdílel video zobrazující podle všeho tělo sebevraha. Paul se svými přáteli oběšence našli, když se procházeli pod japonskou horou Fudži lesem Aokigahara, který je opakovaně vyhledáván sebevrahy. Bloger se za videonahrávku omluvil, napsala agentura AP.

Kritici uvedli, že na nahrávce je nejvíce rozhořčilo to, že Paul se po nálezu těla smál a o situaci vtipkoval. "Hej, jsi naživu? Neděláš si z nás p*del?" říká Paul mimo jiné ve videu a poté spolu s kamarády spekuluje, kdy se muž asi zabil a jak dlouho v lese visí, přičemž nechybí ani detailní záběry na tělo.

Bloger uvedl, že svým příspěvkem chtěl přitáhnout pozornost k problematice sebevražd a případně tak zachránit další životy. Odmítl naopak obvinění některých diskutérů, že jeho záměrem bylo zvýšit sledovanost. "Myslel jsem si, že bych mohl na internetu vyvolat pozitivní vlnu, ne způsobit monzun negativity," napsal v úterý na Twitteru.

Videonahrávka s tělem oběšence zaznamenala několik milionů zhlédnutí, než byla z webu odstraněna. Pondělní videa 22letého Logana Paula z Japonska se již nesla v optimističtějším duchu. Je na nich vidět, jak navštěvuje obchody s elektronikou, vykládá o své značce oblečení a pobíhá po ulicích Tokia převlečený za pokémona.

Japonsko patří mezi země s nejvyšší mírou sebevražd mezi vyspělými národy, ročně zde bývá zaznamenáno kolem 21.000 případů, uvádějí statistiky japonské vlády. Mezi nejčastější důvody patří deprese, finanční problémy či velký pracovní tlak.

Agentura AP připomíná, že sebevražda je v japonské společnosti tradičním prostředkem, jak řešit nepřekonatelné potíže. Vychází ze starobylého kodexu samurajské cti bušidó, který učí, že si lze zachránit čest dobrovolným odchodem ze života.

Les Aokigahara má v Japonsku smutnou pověst místa vyhledávaného lidmi, kteří si chtějí vzít život. V lese se totiž může člověk snadno ztratit a trvá dlouho, než ho někdo najde. Úřady v oblasti umístily tabule, které vyzývají potenciální sebevrahy, aby raději vyhledali lékařskou pomoc a nepokoušeli se zabít.

hulimihoukolen ( 3. ledna 2018 12:08 )

Youtuber, to je vlastně jen jiné slovo pro ču ráka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání