Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie v tyrolských Alpách: Lavina zabila českého lyžaře (†44)

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK ljš - 
4. ledna 2018
16:13

Lavina v tyrolském lyžařském středisku Ischgl zabila ve čtvrtek odpoledne 44letého Čecha. Muž byl podle policie na uzavřené sjezdovce, když se na protějším svahu utrhla lavina.

Neštěstí v Tyrolsku se stalo po poledni, kdy byl Čech v zasažené lokalitě spolu s dalšími dvěma osobami. Těm se lavina vyhnula. Sněhová masa se zjevně uvolnila sama od sebe. Oběť byla nalezena už mrtvá.

Vyprošťování mrtvého těla bylo podle policie kvůli značnému lavinovému nebezpečí velmi obtížné.

Záchranáři byli přivoláni kolem 13:45 SEČ. Podle agentury APA jde o 43letého Čecha, který měl spolu s dvěma dalšími lidmi namířeno na sjezdovku, která byla už dva dny uzavřena. Čecha lavina zasypala v oblasti Velilltal. Druhé dva alpinisty převezla do údolí horská služba.

 

Ve značné části Alp bylo v posledních dnech po vydatných sněhových srážkách vyhlášeno zvýšené lavinové nebezpečí. V Rakousku, Švýcarsku, Itálii a Francii platí nyní vysoké stupně takového nebezpečí. Uzavřeno proto bylo mnoho silnic.

Krátce po lavině u Ischglu se utrhla lavina také poblíž Söldenu na uzavřenou silnici. Podle prvních informací si ale v tomto případě nepřišly k újmě lidé, ani vozidla.

Západní Evropu sužují sněžení, bouře a povodně. Z Francie jsou hlášeny dvě oběti bouří doprovázených silným větrem. Rovněž dva mrtvé si vyžádalo lavinové neštěstí na severu Itálie. Podle agentury DPA zahynuly ve středu matka s dcerou z Německa v lyžařské oblasti Schöneben-Haideralm.

odol ( 4. ledna 2018 17:42 )

Mohl jít lyžovat do Tater.Tam je to levnější,v Popradu na patošce už vědí jak na to,češi jsou tam známou klientelou a převoz je za dobrou cenu....šetřit,soudruzi,šetřit se musí!!!

Felix Julec ( 4. ledna 2018 17:37 )

I když je v ČR taky sníh,frajer musí přece ukázat,že na to má.Lyžovat v Alpách je přece jiný level než v Beskydech.Co na tom,že sjezdovka byla uzavřená.Stejní pitomci se zase prohánějí v silných vozech vysokou rychlostí po dálnici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání