Karel Vágner chtěl být atletem, ale jeho osud změnil těžký úraz, kdy mu ruku zachytila rámová pila. Rozhodl se tak pro muzikantskou dráhu. Jeho bratři muzice už tolik neholdovali.

"Nejstarší bratr Josef byl ekonom a jeden z nejchytřejších lidí, co jsem znal. Bohužel se rád napil. I proto jsem pak celý život nepil a v kapele jsem byl ohledně alkoholu nekompromisní," přiznal Vágner v týdeníku Téma.

Jednoduché to ale nebylo ani s mladším bratrem. "Další bratr Slávek zpíval ve sboru. Byl ale postižený, narodil se s onemocněním hydrocefalus, tedy vodnatelnost mozku. Doktoři našim řekli, že bude žít tak do sedmnácti let, nakonec tady byl do dvaašedesáti," prozradil muzikant a otec šesti dětí.

Právě bratrovo postižení nakonec zachránilo jedno z dětí Karla Vágnera. "Myslím ale, že kdyby postižený nebyl, neměl bych dceru Terezku. Když u ní doktoři našli ve čtvrtém měsíci těhotenství cystu a všichni říkali, abychom to těhotenství ukončili, zasekl jsem se a řekl, že když to zvládli naši se Slávkem, zvládnu to taky," svěřil se s tím, že dnes z Terezky vyrostla krásná a zdravá holka, která se již brzy stane maminkou.

Fotogalerie
27 fotografií