Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Indii se uvolnily hned tři laviny najednou! Zemřelo 11 lidí

Autor: ČTK - 
7. ledna 2018
08:08

Jedenáct lidí usmrtily laviny, které se na několika místech v sobotu sesunuly v indické části Kašmíru. V neděli ráno o tom informovala agentura AP s odvoláním na místní představitele.

Tři laviny, které se svezly takřka ve stejnou dobu na desetikilometrovém úseku horské silnice v indickém státě Džammú a Kašmír, smetly vozidla se 13 lidmi. Dvě osoby se podařilo zachránit a jsou ve stabilizovaném stavu v nemocnici.

 

Po 11 pohřešovaných pátralo asi 200 policistů, vojáků a civilních záchranářů. Našli ale již jen bezvládná těla. Laviny a sesuvy půdy jsou v Kašmíru častým jevem a pravidelně si vybírají oběti také mezi indickými a pákistánskými vojáky hlídkujícími u Linie kontroly, která rozděluje území Kašmíru na indickou a pákistánskou část.

Jaderné velmoci Indie a Pákistán svedly dvě ze svých tří válek od vyhlášení nezávislosti v roce 1947 právě o region Kašmíru. V roce 2012 mohutná lavina v Pákistánem kontrolované části ledovce Siačen u hranic s Indií zabila 140 lidí, včetně 129 pákistánských vojáků.

VIDEO: Lavina zavalila v lednu 2017 italský hotel. Na místě bylo mnoho mrtvých.

Video  Lavina zavalila italský hotel. Na místě je mnoho mrtvých.  - Reuters.com
Video se připravuje ...

VIDEO: Prohlédněte si umělý odpal laviny na severu Norska.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi