Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Papež pobídl matky ke kojení na veřejnosti. Při křtu v Sixtinské kapli

Autor: Darina Jíchová - 
8. ledna 2018
18:20

Papež František pokřtil v neděli 34 dětí a během mše v Sixtinské kapli řekl matkám, ať klidně své děti nakojí. Jemu to prý nevadí. Papež uvedl, že plně chápe, že dvouhodinová mše je moc dlouhá a děti můžou mít hlad. „Klidně je nakojte, vůbec se nebojte, vždyť tohle je přece jazyk lásky,“ vyzval matky, jak informoval britský web Daily Mail.

Obřad masového křtu se ve Vatikánu koná každoročně a křtěny jsou při něm výhradně děti zaměstnanců Vatikánu nebo ty, které patří k římské diecézi. K otázce kojení na veřejnosti se řada lidí staví odmítavě, Svatý otec k nim ale nepatří. Na rovinu řekl matkám, že se nemusejí ostýchat a svého potomka mají nakrmit přímo během ceremonie.

Pro papeže je kojení normální

„Nebojte se, pokud začnou plakat, ať už je jim moc horko, necítí se příjemně nebo mají hlad. Nakojte je, vůbec se nebojte, opravdu,“ řekl v improvizovaném proslovu. Není to poprvé, kdy papež matky ujistil, že kojení je v pořádku.

Během obřadu v roce 2014 prohlásil: „Pokud je vaše dítě hladové, nakojte ho, nepřemýšlejte nad tím. To oni jsou tady ti nejdůležitější lidé a musí se cítit příjemně,“ řekl jim.

Televize žádnou kojící matku nezaznamenaly, nicméně na snímcích ze křtu je vidět nejméně jeden rodič, jak krmí své dítě z láhve. 

flora ( 8. ledna 2018 19:28 )

Kojení je v pořádku, klidně je nakojte na veřenosti. Plození je ale také v pořádku,vždyď Bůh to tak chce. Klidně si to zde na vysvěcených stolcích rozdejte. To bude v blízké budoucnosti asi další pobídka pro neplodné páry. A požehná jim k tomu.

Zobrazit celou diskusi