Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vězni na útěku! Z pracoviště v Rakovníku zmizeli tři trestanci

Autor: ČTK - 
9. ledna 2018
11:35

Z firmy v Rakovníku v pondělí večer uprchli tři vězni, kteří v ní pracovali. Policisté žádají veřejnost o informace. Nikdo by se neměl pokoušet hledané z vinařické věznice sám zadržet. Odsouzeni byli za majetkovou trestnou činnost. Po vězních je vyhlášeno celostátní pátrání. 

Vězni z nestřeženého pracoviště zmizeli mezi 21:00 a 21:15, policisté po nich začali okamžitě pátrat. Jde o sedmadvacetiletého muže vysokého přibližně 180 centimetrů s modrýma očima a hnědými rovnými vlasy, dalším uprchlým je dvaatřicetiletý muž vysoký přibližně 180 centimetrů, který má zelenohnědé oči a hnědé krátké vlasy. Třetímu uprchlému je 33 let, je vysoký přibližně 185 centimetrů, má zelené oči a hnědé vlasy. Jeho zvláštním znamením je jizva nad levým obočím.

"Na sobě měli naposledy oblečené pracovní kalhoty šedé barvy, takzvané montérky, modré mikiny a pravděpodobně mohou mít na sobě také bundy, které odcizili z pracoviště," uvedla rakovnická policejní mluvčí Michaela Richterová. Jde o černou bundu, tmavě modrou bundu s kapucí a oranžovým vnitřkem a o černobílou bundu. Vězni ale také už mohou mít na sobě jiné oblečení.

Policisté prohledali firmu a její široké okolí včetně okolních obcí, hlídky dále prověřily autobusová a vlaková nádraží a další vytipovaná místa, zatím ale žádného z vězňů nenašli. Všechny občany, kteří mají jakékoli informace o hledaných, žádají policisté, aby je kontaktovali na lince 158.

vihor ( 9. ledna 2018 14:41 )

No protože tohle už jsou odsouzení zloději. Rozhodovat o vině v právním státě, na který si ČR pokouší hrát, může jenom soud. Takže pokud někdo vyvěsí plakát s fotkou někoho a prohlásí o něm, že je to zloděj, tak to se nesmí, protože on nemůže rozhodnout, že je to zloděj. Zatímco když je už soudem potvrzeno, že je to zloděj, tak se to smí, protože ostatně i vyhlášení rozsudku soudu je veřejné. Ale v dnešní době čím větší zloděj, tím větší popularitu má, takže to zveřejňování jejich fotek jim nakonec jenom asi prospěje. Třeba také budou jezdit novým Mercedesem, jako Jirka Kajínek a budou plnit stránky bulváru historkami o tom, jak vykrádali byty a utíkali z vězení. No a pokud se posunou na vyšší level a začnou to brát aspoň po desítkách milionů, tak kdo ví, třeba to za pár let dotáhnou až na premiéra. Stačí to označit za účelovku, že ty prachy přece neukradli, ale poctivě investovali do svých baráků a Mercedesů, ve kterých občas povozí i děti, takže je to přece všechno v pořádku.

asijo ( 9. ledna 2018 14:24 )

Ty se s nimi znáš osobně.

agfor ( 9. ledna 2018 14:23 )

Na malý zlodějíčky se musí přísně. To Babiš si za ukradení 50 milionů sednout do báně nepůjde.

agfor ( 9. ledna 2018 14:19 )

To Blesk smí ? Zveřejňovat fotky bez dovolení těchto pánů ? Jak to, že když zloděj ukradl kolo za 50 000 a majitel zveřejnil jeho fotku, tak tostal pokutu.

vihor ( 9. ledna 2018 13:10 )

Příjemní hoši, to se hned pozná. Asi se inspirovali Jirkou Kajínkem, ten se také z majetkové trestné činnosti a útěků z vězení vypracoval až na mediální hvězdu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání