Během premiérového víkendu vidělo film s Jakubem Prachařem (34) a Dominickem Benediktem (24) v rolích pekelníků 77 tisíc platících diváků. To je třetí nejlepší start mezi pohádkami – lepší měli v minulosti jen Tři bratři (122 tisíc diváků za první víkend) a Anděl Páně 2 (172 tisíc diváků za první víkend).

„Strašně mě to potěšilo. Už na konci roku a mezi svátky jsem představoval pohádku na předpremiérách a všude, kde jsme měli zastávky, ji lidé úžasně přijali,“ řekl režisér Blesku.

Přichází Coco

Zda se Čertoviny dostanou mezi desítku letošních nejnavštěvovanějších filmů v našich kinech, zjistíme až za rok. Loni se českým novinkám příliš nedařilo. Mezi prvních deset se probojoval jen film z dílny otce a syna Svěrákových Po strništi bos (3. místo), snímek Masaryk (9. místo) a Špunti na vodě (10. místo).

Nejnavštěvovanější bylo třetí pokračování amerického »animáku« Já, padouch. Už proto budou mít Čertoviny těžkého konkurenta v podobě dalšího animovaného rodinného filmu Coco, který má českou premiéru 18. ledna.

VIDEO: Zdeněk Troška po premiéře filmu Čertoviny

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Troška po premiéře Čertovin: Možná už zůstanu v důchodu! Hana Zejdová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
13 fotografií