Pokud jste tento filmový festival ještě nezažili a jste diváky klasických stopáží, máte se na co těšit. „Krátké filmy jsou přesně tím místem, kde lze bez obav zkoušet vyprávět neobvyklým způsobem, hrát si třeba i s neuvěřitelně jednoduchými příběhy a nutit diváka do věcí, které vůbec neměl v úmyslu,“ říká programový ředitel Festivalu krátkých filmů Praha Karel Spěšný.

„Tahle možnost, být jako filmový vypravěč neopatrný a drzý, nás na krátkých filmech nejvíc baví. Naší snahou je divákům ukázat, že film může vypadat velmi různě, a rozmanité jsou tudíž i možnosti diváckého zážitku,“ vysvětluje Karel Spěšný.

Festival nabídne mezinárodní soutěž krátkého filmu i soutěž pro české filmaře, kteří se letos poprvé utkají v klání o nejlepší český snímek. Organizátoři navíc myslí i na ty nejmenší, pro které přichystali sekci Pragueshorts dětem. Děti od 5 do 8 let a jejich rodiče si mohou tuhle sekci užít buď v sobotu 20. ledna od 15 hodin v Bio Oko, anebo o den později 21. ledna od 15 hodin v kině Aero. 

Kdy? 17.-21. ledna
Kde? Kino Světozor a Pilotů
Vstupné? 90 korun

Fotogalerie
5 fotografií