Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školák (8) šel v mrazu hodinu do školy kvůli písemce: Vypadal jak rampouch!

Autor: lm - 
15. ledna 2018
06:10

Obrovské odhodlání prokázal malý třeťáček z čínské oblasti Jün-nan, který v teplotách hluboko pod nulou absolvoval hodinovou cestu do školy, aby si napsal písemku. Školákovi v tenké bundě úplně zmrzly vlasy a ruce se mu zkroutily mrazem. Navíc ani ve třídě se neohřál, protože škola nemá topení. Chlapec pocházející z chudé rodiny musí chodit do školy každý den 4,5 kilometru pěšky.

Snímek chudého čínského chlapce dojal celý svět. Wang (8) byl po hodinové cestě »zmrzlý jako rampouch« a dokonce tak i vypadal. V tenkém oblečení šel 4,5 kilometru v teplotách kolem minus deseti stupňů, jen aby stihl písemku z matematiky.

Podle místních médií je chlapcův otec dělník, který se často stěhuje za prací a matka rodinu opustila. Wang žije s babičkou a starší sestrou v hliněném domě a do školy chodí pěšky každý den. I přes nepřízeň počasí...

Podle ředitele školy se spolužáci zmrzlému chlapci smáli, ale ten si to vůbec nebere. "Ten chlapec je roztomilý. Udělal na ně jen vtipný obličej," uvedl ředitel Fu, podle kterého je Wang velmi pilným žákem a má nadání pro matematiku. To dokazuje i výsledek jeho posledního zmíněného testu, ve kterém dosáhl 99procentní úspěšnosti, ač měl ruce pokroucené a rozpraskané mrazem.

diskutujici ( 15. ledna 2018 11:37 )

To ty nase "utiskovane" ludry ani kdyby bylo venku 30°C.

klimap ( 15. ledna 2018 08:58 )

Hlavně, že jsou miliardy na zbraně!

jonn ( 15. ledna 2018 07:21 )

To naše děti by mělí omrzlé ruce od držení mobilu.

krtekaorel ( 15. ledna 2018 07:21 )

 Chudacek... vypada moc mile.

Zobrazit celou diskusi