Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapce (2) srazil vlak a přišel o nohy: Lékaři mu je přišili a teď znovu chodí

Malý Mohammed přišel při vlakové nehodě o obě nohy. Lékaři mu je ale přišili a chlapec už se naučil znovu chodit.
Malý Mohammed přišel při vlakové nehodě o obě nohy. Lékaři mu je ale přišili a chlapec už se naučil znovu chodit.  (Autor: Reprofoto DailyMail)
14. ledna 2018
18:07

Indický chlapeček si za poslední měsíce vytrpěl více, než jiní za celý život. Malého chlapce přejel vlak a přišel o obě nohy. Lékařům se podařilo ale obě končetiny přišít zpět a Mohammed teď udělal svoje první krůčky.

Mohammed Saleh z indické Karnátaky přišel o nohy, když s maminkou přebíhali železniční koleje. Srazil je vlak, mámu zabil a chlapci přejel nohy. Svědci ale naštěstí zachovali chladnou hlavu, oddělené končetiny sebrali a ihned dali k ledu, díky čemuž lékaři mohli chlapci později nohy znovu přišít.

Operace i tak trvala dlouhých sedm hodin a Mohammed se stal nejmladším pacientem na světě, který ji podstoupil. Podle lékařů to byla první podobná operace v Indii a celosvětově se předtím podařilo přišít obě končetiny jen čtyřem dětem.

Statečný chlapec nepřízeň osudu porazil a osm měsíců po operaci se postavil na nohy. Naučil se znovu chodit a prý dokonce i běhá. Mohammed nyní bydlí se svými prarodiči, protože jeho táta hodně pracuje v Dubaji. Synka ale prý navštěvuje tak často, jak to jde.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi