Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Guvernér chtěl umlčet milenku. Vydíral ji nahými fotkami, tvrdí její exmanžel

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
11. ledna 2018
18:25

Guvernér amerického státu Missouri Eric Greitens čelí obviněním, že vydíral svou bývalou milenku, aby o jeho mimomanželském vztahu mlčela. Greitens spolu s manželkou vydal prohlášení, ve kterém se k nevěře přiznal, odmítl ale, že by na milenku kvůli milostné aféře činil nějaký nátlak, napsala dnes agentura AP.

„Před několika lety, než byl Eric zvolen guvernérem, bylo v našem manželství období, kdy nebyl věrný,“ uvedli Greitens se svou ženou v prohlášení. „Byla to hrubá osobní chyba. Eric přijal odpovědnost a my jsme to společně čestně a v soukromí vyřešili,“ dodali manželé.

Guvernér Eric Greitens. Guvernér Eric Greitens. | Reuters

Greitensovi prohlášení zveřejnili ve středu poté, co místní televize KMOV přinesla reportáž o tom, že nynější guvernér měl v roce 2015 románek se svou kadeřnicí. Někdejší manžel kadeřnice pak podle KMOV řekl, že Greitens si pořídil fotografie nahé milenky a hrozil, že je zveřejní, pokud někomu o jejich vztahu řekne.

Milenka mlčí

Bývalá Greitensova milenka se k reportáži nijak nevyjádřila, její někdejší manžel ale televizi poskytl zvukovou nahrávku, na které žena popisuje podrobnosti nevěry. O tom, že si ji manžel nahrál, podle AP nevěděla.

Greitens, který se do úřadu dostal za Republikánskou stranu, před vstupem do politiky působil v americkém námořnictvu, konkrétně pak v elitních výsadkových jednotkách SEAL. Ve službě získal řadu ocenění včetně Purpurového srdce, které prezident uděluje zraněným či zabitým vojákům.

peterwilliams ( 11. ledna 2018 19:31 )

za prve je s e re dna a za druhé nemela mu delat roznožku muze si za to sama

Zobrazit celou diskusi