Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladá žena (†21) zemřela v menstruační chýši: Ponižující smrt v mrazu a kouři

Autor: red - 
13. ledna 2018
11:20

Kolik žen ještě bude muset kvůli menstruaci zemřít stejně jako 21letá žena z Nepálu, kterou rodina jako nečistou vyhnala do menstruační chýše, aby tam svou periodu přečkala v šílených podmínkách? Její tělo bylo nalezeno v pondělí.

Mladá žena z horské nepálské vesnice se nejspíše v chýši chtěla ohřát, proto si rozdělala oheň. Podle vyšetřovatelů bylo příčinou smrti zřejmě udušení z jeho kouře, oznámil v pátek pověřený vyšetřovatel.

Ačkoli byla nehumánní nepálská tradice zakázána zákonem, jehož porušení se trestá odnětím svobody a peněžitým trestem, bude ještě dlouho trvat, než bude z chování obyvatel malých vesnic vymýcena. Do chatrčí a chýší jsou posílány ženy hinduistického vyznání během své menstruace nebo těsně po porodu, kdy jsou považovány za nečisté.

Tato západonepálská tradice se nazývá chhaupadi a praktikovat ji musí již malé dívky od okamžiku, kdy začnou menstruovat. Zpočátku mladé dívenky tráví v chýších i dva týdny, poději kolem čtyř až sedmi dnů. Po porodu jsou do chýší vyháněny také. Během své periody se nesmí dotýkat mužů, nesmí dokonce vstoupit ani na část pozemku jejich vlastního domova, současně nesmí konzumovat mléčné výrobky, máslo, maso či jiné potraviny z obavy, aby na rodinu nesnesla jakousi klatbu toho, že se tyto potraviny budou v rodině navždy kazit.

Ženy musí „své dny“ v chýších přežít jen o sušených potravinách, soli a rýži. Nesmí používat teplé přikrývky, jen malé kousky hadrů. Krom ponížení a vyobcování ze společnosti čelí menstruující ženy nehygienickým podmínkám, zimě a útokům divoké zvěře. Během menstruace také nesmějí navštěvovat školu. 

marlen52 ( 10. ledna 2019 16:09 )

s níma přijde do evropy středověk nic jiného

prycsnima ( 14. ledna 2018 00:39 )

 Makrlelu dederáckou měli tenkrát poslat do nepálu až by se vymenstruovala do sucha pi ča němkyně zaprodaná .🐷

ivoadIIer ( 13. ledna 2018 23:15 )

Zemanoidi už nevědí kudy kam, tak blijí své jedy.

marlen52 ( 13. ledna 2018 17:07 )

bože to je strašný jak ve středověku

dobry-clovek ( 13. ledna 2018 17:02 )

Kdo je kandidát na prezidenta Jiří Drahoš: Estébák, vyděrač, buzerant a pedofil prznitel dětí - náš příští prezident???? -- Podle zápisků kpt. StB ing. Jana Šandy, 2. správa, řídícího důstojníka Drahoše, viz ÚSTR: Drahoš byl v roce 1985 získán Státní bezpečností pro spolupráci, záminkou k jeho získání byla jeho záliba v sexu s nezletilým chlapcích.Protože byl důvěrníkem StB, nemusel vstoupit do KSČ stejně, jako i jiní konfidenti StB viz Horaček, jeho řídící důstojníci ho poslali v roce 1985 na roční stáž do SRN. Jeho svazek byl skartován v prosinci 1989, krycí jméno Drahoše - "Bas", patrně proto, že zpíval ve sboru chlapců, někdo tvrdí, že "Akademik"Drahoš svým kolegům kradl nápady, proto má několik spoluautorství na různých patentech, existují svědectví:"Buď budu uvedený jako spoluautor nebo nebude žádný patent."Sluníčkáři byl vybrán pro snadnou vydíratelnost a poslušnost.Lidé z tvrdého bolševického jádra Charty mají k dispozici nejen kopii jeho skartovaného svazku StB, ale i další materiály ohledně jeho sexuální úchylky a pedofilie ututlaných případů, také důkazy zahlazení jeho krádeží výměnou za nadstandardní výkony při spolupráci s StB a konečně vydírání kolegů ohledně spoluautorství na patentech. Donášel na všechny i na své kolegy z pěveckého sboru.Drahoš je opravdu činorodý, své nové šéfy sluníčkáře, nejen s Mašíny asi dost nazlobil, oni ho chtějí vykreslit jako moudrého, národ spojujícího vědce, takového novodobého Masaryka a jako by nestačila jeho pochybná minulost i přítomnost, ještě si pouští hubu na špacír, on už se cítí prezidentem, tak mu narostla křídla.Sebestředny dedek a zkáza ČR!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání