Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Letadlo kvůli ledovce málem skončilo v moři! Zůstalo nebezpečně viset na srázu

Autor: bop - 
14. ledna 2018
13:14

Let číslo PC8622 se 162 lidmi na palubě se na poslední chvíli změnil v horor. Při přistávání uvízla kola boeingu v namrzlém bahně, a pilot tak nad strojem ztratil kontrolu. Chybělo málo a celé letadlo skončilo v Černém moři!

Když přistávalo letadlo boeing 737-800 společnosti Pegasus airlines v tureckém městě Trabzon, měli už cestující svůj devadesátiminutový let z Ankary téměř za sebou a  zřejmě se v myšlenkách věnovali svým plánům po vystoupení. 

Namrzlá přistávací dráha však na poslední chvíli cestu pořádně zdramatizovala! Zmrzlé bahno vychýlilo letadlo z přistávací dráhy a to jen tak tak zůstalo viset na srázu břehu Černého moře. Nechybělo mnoho a celé letadlo by skončilo ve vodě. 

Na palubě letadla měla v kritických chvílích zavládnout panika a po celém letadlu se prý ozýval pláč dětí a žen. Na některých záběrech je dokonce vidět kouř, který se valí z pilotní kabiny. Oheň však na místě prý nebyl, přesto na místo přivolaní hasiči polévali dýmající stroj vodou. Cestující se spolu s posádkou shromáždili u křídla stroje. Guvernér města Yucel Yavuz potvrdil, že se naštěstí nikomu nic nestalo. 

vlason ( 15. ledna 2018 13:16 )

zvláštní je, že na letišti v Trabzonu bylo v době přistání +8 stupňů, tak asi dráha nebyla namrzlá...

Zobrazit celou diskusi