Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trump po kritice za „p*dele světa“: Nejsem rasista, ochrana migrantů bude

Autor: ČTK, Mii - 
15. ledna 2018
10:50

Americký prezident Donald Trump prohlásil, že není rasista. Řekl to v návaznosti na svůj nedávný výrok, kdy o uprchlících z Haiti a Afriky podle svědků prohlásil, že jsou „z p*delí světa“. Trump sám nicméně takto ostrý slovník odmítá. Šéf Bílého domu v neděli rovněž novináře ujistil, že je ochoten dosáhnout dohody o ochranném programu pro migranty DACA.

Jeden z novinářů se Trumpa na Floridě dotázal, zda je rasista. Americký prezident na to odvětil: „Ne, nejsem rasista. Jsem nejméně rasistickým člověkem, s jakým jste kdy dělal rozhovor.“

Trump se minulý týden ohradil proti zprávám, že na čtvrteční schůzce se senátory v Bílém domě použil na adresu přistěhovalců z karibských a afrických zemí vulgarismus. Připustil ale, že použitá slova byla nicméně tvrdá.

Jeho slova citovaná médii vyvolala diplomatický skandál. Například velvyslanci 54 afrických zemí zastoupení v OSN Trumpa v pátek vyzvali, aby svůj hanlivý výrok o imigrantech z Haiti a Afriky odvolal a aby se za něj omluvil.

Jednání o ochraně mladistvých uprchlíků

Americký prezident v neděli rovněž ujistil, že je „připraven, ochoten a schopen“ dosáhnout dohody o ochraně imigrantů přivezených do USA v dětském věku před deportací.

V neděli přitom americké úřady začaly znovu přijímat žádosti o obnovu povolení k pobytu v rámci příslušného programu DACA po výroku sanfraciského soudce, který v úterý zablokoval prezidentův plán původní program DACA zrušit.

DACA chrání před deportací 800 tisíc lidí, z nichž mnozí jsou nyní ve středoškolském nebo vysokoškolském věku. Trumpova administrativa oznámila rozhodnutí zrušit po přechodné půlroční lhůtě program DACA loni v září. Podle Trumpa je program neústavní.

sesta-k-dobru ( 15. ledna 2018 11:16 )

Slušný voliči, pracujicí,rodiny,duchodci volte Zemana!!! Začína boj zločincu z Prahy ODS TOP KDU STAN PIRATU novinářu,České televize,politologu aktivistu,kavárny zmetku,hnusu umělcu a další svoloče placenou mafii s naších peněz!! Pražáci si vždy chrochtali,kradli,rabovali,ted se potřebují zbavit intrikama Zemana Babiše a začnou orgie pod vedením největšího zla!! Sluhy pedofila Drahoše miliardářum,vítače EU,muslimské zvěře a jmenovaných hoven. A kraje,města,obce zase dostanou drobky ze švedských stolu pražské mafie!! Proto všichni musíme táhnout ze provaz největší politické jistoty Zemana!!! Není rozumější volby než ing.Miloš Zeman!!!!! Smečka darmožroutů, vexláků,zlodějů všeho druhu, podvodníků,khokoů,se spolčuje a vystrkuje stejného bezpáteřního sebestředného pedofilniho noumu Drahoše na Hrad,aby tato zlodějnami zbohatlická pakáž zas vzala otěže do rukou a zatočila s lidmi, kteří mají jen jedinou možnost nadávat na internetu. Jak jednoduché.Toto tady pokračuje v různých obměnách.Prostě smečka zlodějů drží při sobě,ten odporný Horáček si kampan platil ze svého nějakých děsítek milionů,to si vydělal? Drahoše senilního dědka tam potřebují jako nastrčenou figurku a jemu to před smrtí stačí.Nedopustte aby tato mafie znovu ovládla moc vČR, vzpomente na Zrudičku Topolánka, Nečase, Němcovou ,KALOUSKA Stanuru a ožralu Havla, který byl průkopníkem všeho hnusu.Zeman je vzdělaný člověk po všech stránkách, ani jeden na něj nemá,hovoří několika jazyky a žádná situace ho nezaskočí. Takový člověk samozřejmně jim vadí.Pane Zeman věřím že síla celé republiky převáží kavárenské ožralé zloděje z Prahy Mě stačí pohled na Drahoše a mám jasno "křivá huba, křivý charakter". Jeho křivý úsměv znamená jediné, pohrdání a sebestřednost.Tomu člověku nevěřím ani nos mezi očima. Manipulovatelný, přizpůsobivý, poslušný, hlavně aby byl někdo a udělá pro to cokoliv. Ten bude vyšlapovat dle Bruselu a Merkelové jako hodinky.

Zobrazit celou diskusi