Pět mužů a dvě ženy (25 až 45) ze dvou gangů se živilo výrobou a prodejem konopí a i pervitinu na Bruntálsku a Novojičínsku. „Měli rozdělené role. Jeden drogu vyráběl, jiný vozil suroviny z Polska, další prodávali,“ řekl Petr Lapuník z toxi týmu.

Jedna z obviněných žen prodávala pervitin okolo Bruntálu. „Další žena od ní získaný metamfetamin s dalším spoluobviněným vyvážela do Německa,“ uvedl kriminalista. Pět zatčených již sedí ve vazbě. Všem hrozí až desetiletý kriminál.

Policisté zabavili u obviněných půl kila pervitinu. Na černém trhu se prodává gram za asi tisíc korun. Zabavená droga by tak měla hodnotu půl milionu.

Policisté na Bruntálsku odhalili i pěstírnu marihuany. Desítky rostlin pěstoval s kamarádem majitel slepičí farmy. Když rostliny dorostly do deseti centimetrů, prodal je zájemcům do Ostravy, kteří je dopěstovali.

Podle policie si myslel, že se takto v případě odhalení vyhne vysokému trestu. Z pohledu trestní sazby ale velikost pěstovaných rostlin nehraje roli. Celkem policisté v tomto případě obvinili pět lidí, z toho tři jsou ve vazbě.

 

Fotogalerie
13 fotografií