Nehoda se stala ve středu okolo 16:20 hodin na silnici první třídy číslo 22, která vede z Klatov na Horažďovice. „Neznámý řidič v obci Zavlekov s dosud nezjištěnou částí vozidla se střetl s chodkyní, která šla na konci obce po levé straně komunikace, kde není chodník,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Auto ženu srazilo na silnici a vážně poranilo. V bezvědomí ji našli lidé, kteří náhodou projížděli kolem. „Poskytli jí první pomoc a oznámili případ na tísňovou linku,“ řekla Ladmanová.

Na místo dorazili záchranáři, kteří zraněnou ošetřili. „Její stav jsme vyhodnotili jako vážný, byla proto leteckou záchrannou službou převezena na emergency plzeňské fakultní nemocnice,“ řekl mluvčí záchranářů Martin Brejcha. U zraněné byl vyžádán odběr krve.

Policisté teď po řidiči, který od nehody ujel, pátrají. „Podle dosud zjištěných informací se jednalo o osobní vozidlo bílé barvy. Z důvodu řádného objasnění průběhu nehody žádáme řidiče neznámého vozidla i případné svědky události o poskytnutí informací,“ dodala Ladmanová.

Je možné se obrátit na linku 158 či rovnou na klatovský dopravní inspektorát v pracovních dnech na telefonní číslo 974 334 251 nebo 974 334 250 i prostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz.

 VIDEO: Chodci, nezapomínejte na reflexní prvky.